Maraşta Haber
Maraşta Haber

1.Göksun Elma Festivali” yapıldı

    Göksun elma’sını hem ülke, hem de dünya çapında tanınan bir ürün haline getirmek hedefiyle gerçekleştirilen “1. Göksun Elma Festivali”, 6 Ekim Cumartesi günü Göksun Belediyesi İş Merkezi meydanında düzenlendi. Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, “Nasıl elmas en kıymetli taş ise, elma’da Göksun için en kıymetli üründür. Onun için “Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elması” sloganıyla […]

1.Göksun Elma Festivali” yapıldı

10 Ekim 2012 - 17:09A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

 

Göksun elma’sını hem ülke, hem de dünya çapında tanınan bir ürün haline getirmek hedefiyle gerçekleştirilen “1. Göksun Elma Festivali”, 6 Ekim Cumartesi günü Göksun Belediyesi İş Merkezi meydanında düzenlendi. Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, “Nasıl elmas en kıymetli taş ise, elma’da Göksun için en kıymetli üründür. Onun için “Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elması” sloganıyla yola çıktık. Umuyorum ki bu sloganımız da Göksun elma’sı ile birlikte markalaşacaktır” dedi.

Festival, tertip komitesi ve vatandaşların Göksun Belediyesi önünden yürüyüşü ile başladı. Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Ayhan Taner Ekici Bulvarı, Yol Çatı Kavşağından devam eden yürüyüş, festival alanında sona erdi.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, festivalde yaptığı konuşmada, Göksun’da yetişen tarım ürünlerine marka değeri kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Göksun elma’sının kendi kulvarında profesyonelce ilerlediğini belirten Pehlivan, şunları kaydetti: “Bunun daha da ileri noktalara taşınması, daha profesyonel sistemlerin hayata geçirilmesi için bu ve benzeri etkinliklerin katkısı olacağını düşünüyorum. Dünya üzerinde bu gün itibari ile yaklaşık 65 milyon ton elma üretimi gerçekleştiriliyor. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon ton elma üretimi ile dünya genelinde 4. Sırada yer almaktadır. Neden daha üst sıralarda yer almayalım ki? Bunu yapmak içinde Göksun gibi elmanın gerçekten en iyisinin üretildiği noktalarda bu işi daha profesyonelce, daha inceliklerine dokunarak üretim yapmamız gerekmektedir. İşte bu çıtayı yakalayabilirsek sadece ulusal boyutta değil, uluslar arası boyuta da taşınacaktır.”

Göksun’da yetişen elmayı “elmas”a benzeten Pehlivan, “Nasıl elmas en kıymetli taş ise elmada Göksun için en kıymetli üründür. Onun için “Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elması” sloganıyla yola çıktık. Umuyorum ki bu sloganımız da Göksun elma’sı ile birlikte markalaşacaktır” dedi.

Her konuda olduğu gibi üretimde de birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna dikkati çeken Pehlivan, “Programın başındaki birlik halayında da ifade etmeye çalıştığımız gibi, el-ele, omuz-omuza, kol-kola olduğumuz sürece üretim alanında da bizim sırtımız kimse yere getiremez. Ve şunu önemle ifade etmek istiyorum. Sıkıntıların üstesinden gelmenin en önemli yollarından birisi de üretmektir, çalışmaktır” şeklinde konuştu.

-“Yerle bir etmesini biliriz…”

Pehlivan, birilerinin ülkenin birlik ve beraberliğine göz dikmiş ve bunu değişik başlıklar altında “düşmanca” ortaya koymaya çalışıyor olabileceğine dikkati çekerek, “Düşmanımızı da üreterek, kaliteli ve marka ürünler ortaya koyarak yerle bir etmesini biliriz” görüşlerini dile getirdi.

Festivalin gerçekleşmesinde emek sarf eden, sponsor olarak destek veren ve en önemlisi üretim yapan çiftçilere teşekkür eden Pehlivan, birinci Göksun elma festivalinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

-“Göksun elmasının şöhretini çok duydum”-

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, ise festivalde yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden beri Göksun elma’sının namını, ününü, şanını ve şöhretini sık sık duyduğunu dile getirdi.

Bu festivalin yapılmasının bu bölge için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Emiralioğlu, “Bu gün bir kez daha gördük ki Göksun elması gerçekten bir marka olmayı hak etmiş. Demek ki Göksun elma’sı bir festival yapacak değere ve öneme gelmiş. Şimdi burada ilklerin her zaman zor olduğu bir festival yapılıyor.  Bu festivalin, halkımız için, bölgemiz için üretim artışı noktasında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Festivalde, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Göksun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gürbüz ve Göksun Elma Üreticileri Birliği başkanı Ali Kutlu birer konuşma yaptılar.

Festival kapsamında konser veren Gurup Kıraç, seslendirdikleri birbirinden güzel parçalarla festivale katılanlara güzel bir gün yaşattılar. Ayrıca halkoyunları ekipleri tarafından oynanan oyunlar festivale renk kattı.

 

Gün boyu devam eden festival, 3 kategoride yapılan yarışmada dereceye giren üreticilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

En iyi kırmızı elma yarışmasında, Bahri Azgıt (Kamışçık Köyü)  birinci olurken, Alaattin Yardım (Çardak Kasabası) ikinci, Battal Esendere (Ericek Kasabası) üçüncü oldu.

En iyi sarı elma yarışmasında, Hanifi Güzel (Kamışçık Köyü) birinci olurken, Ergin Doğan (Kamışçık Köyü) ikinci, Bahri Azgıt (Kamışçık Köyü)  üçüncü oldu.

En iyi elmalı pasta yarışmasında ise, Hacer Akoğlu (Göksun) birinci, Şeyma Dilekçi (Karaahmet Köyü) ikinci ve Ayşe Doğan (Göksun) üçüncü oldu.

Ayrıca, “1. Göksun Elma Festivali”nin gerçekleşmesinde sponsor olarak maddi ve manevi destek veren Aksu Tarım, Mado, Özel Uğur Göz Hastanesi, Şirikçioğlu Mensucat, Erdoğan Ticaret, Göksiad, Protar Tarım, Karaoğlan Tarım, Şahin Tarım ve Arge Tarım yetkililerine da teşekkür belgesi verildi.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda geçit vermiyor Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda g...

Göksun ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Göksun-Kayseri karayolunda ulaşımı güçlükle sağlanıyor. İlçede iki gündür devam eden ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Proje Faaliyetlerini Başlattı Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, “Memleket Meselesine Çözüm Üretiyoruz” adlı projeyi, tanıtım toplantısı düzenleyerek başlattı....

Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle Göksun...

Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın ...

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yayınladığı bir mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yılını ku...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ