Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta 2500 Kişiyle Diş Fırçalama Rekoru Kırıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa organize ettikleri Diş Fırçalama Türkiye koreografisi oluşturma etkinliği tescillendi. 12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlik İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmaları bölümünde ilk söz alan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, bugünün Dünya Diş Fırçalama günü olarak ilan edilmesini istediklerini söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih […]

Kahramanmaraş’ta 2500 Kişiyle Diş Fırçalama Rekoru Kırıldı

21 Nisan 2015 - 17:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa organize ettikleri Diş Fırçalama Türkiye koreografisi oluşturma etkinliği tescillendi.

12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlik İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde ilk söz alan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, bugünün Dünya Diş Fırçalama günü olarak ilan edilmesini istediklerini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ülkelerin gelişmişlik düzeyi kriterlerinden birisinin de diş fırçası ve macun satışları olduğuna dikkat çekerek: “Ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyici kriterlerden biri de diş fırçası kullanım oranı ve macun tüketim miktarıdır. 2010 yılı verilerine göre bu miktar gelişmiş ülkelerde kişi başı 400 gramın üzerindeyken, ülkemizde 110 gram ve yıllık diş fırçası tüketimi ise 0.94 adettir.

6yaşına kadar diş fırçalama alışkanlığı geliştirememiş çocukların sadece yüzde 23’ü büyüdüklerinde dişlerini fırçalayan bireye dönüşmektedir.

Toplumumuzda oldukça yüksek olan diş çürük oranını azaltmak, sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek, diş fırçalama alışkanlığı kazandırarak bu konuda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonluğunda Dünya Çocuk Rekorları kapsamında gerçekleştirilecek en çok çocukla toplu diş fırçalama rekor denemesi bugün burada gerçekleştirilecek.

Orhan Kural Hocamızın başkanlığında bulunan heyet bu durumu tescilleyecek. 2500 öğrenci kardeşimizin gerçekleştireceği Dev Türk Bayrağı koreografisinde toplu diş fırçalama tescil işlemi de burada yapılacak. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Diş Hekimi Sıtkı Güvenç ise yaptığı konuşmasında, AK Parti Hükümetinin sağlık alanında çok büyük başarılara imza attığını vurgulayarak: “Diş hekimi olarak görev yaptığımız zamanlarda bir önceki arkadaşımızın kullandığı eldiveni o çıkarır biz kullanırdık. Böyle bir durumda iken bugün ülkemizin en ücra köşelerine kadar Aile Hekimliklerini açtık” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal: “Her çocuğumuzun bir bayrak kıymetinde ve bayrağımızın teminatı olan bu çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı açısından bu etkinliği çok önemli buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Senem Ayşe Anaokulu öğrencileri Ecrin Paksoy ve Asude Bilgici birer şiir okudular.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Orhan Kural, bu etkinliğin tescillenerek Dünya Rekoru oluşturacağını ifade ederek çocuklarla birlikte diş fırçalama uygulamasını başlattı.

Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığında KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kırıkkale Üniversitesi Restoratif Tedavi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş’tan oluşan izleme ve tescil heyeti 2500 öğrenci tarafından oluşturulan dev Türk Bayrağı koreografisinde Diş Fırçalama etkinliğini tescillediler.

12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, İl Başkanı Metin Doğan, Milletvekili adayları, İlker Çitil, Mehmet Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu ile diğer ilgililer vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Dev Türk Bayrağı koreografisinde 156 öğrenci ay-yıldızı 2344 öğrenci de kırmızı zemini olmak üzere 2500 öğrenci görev aldı.

Etkinliğin sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, öğrencilere katılım belgesi takdim etti.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ