Mevlid Kandili, tüm İslam aleminde olduğu gibi Kahramanmaraş Onikişubat Mimar Sinan Mahallesi 75. Yıl Parkının bitişiğinde bulunan Hz. Hamza Caminde de  Mevlid-i Şerif, dua ve ibadetlerle kutlandı. Namaz sonrası yüzlerce kişiye irmik helvası ikram edildi.

 

Mevlid Kandili’nde geceyi idrak etmek isteyen yüzlerce Kahramanmaraşlı Hz. Hamza camisini doldurdu. Camiyi dolduran bay ve bayan vatandaşlar Kur’an-ı Kerim ve ilahileri can kulağıyla dinleyip dualara gür sesle “Amin” dedi.

Onikişubat Mimar Sinan Mahallesi 75. Yıl Parkının bitişiğinde bulunan Hz. Hamza Caminde Mevlid Kandili programı sonrası  Cami görevlileri İdris Aslantaş (İmam Hatip) ve Hamza Okuducu ( Müezzin Kayyum ) ve dernek görevlileri kandillerde ve belirli cuma günlerinde yapmış oldukları hayır işlerine bu kez de irmik helvası ikramda bulunarak devam ettiler. Cami cemaatti bu ikram işine ilgi gösterdi ve geçmişlerin ruhu için fatihalar okundu, dualar yapıldı. 

Cami yetkilileri” Bu tür etkinlikler  cemaatin dayanışma, paylaşma, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştirdiğini, mübarek Mevlid Kandili nedeniyle de ikram geleneğimizi devam ettirdik, yüce Rabbim günahlarımızı affetsin” dediler.