Adının başına ”Kahraman” unvanı verilen tek kent olan Kahramanmaraş’ın buluşma noktası Piazza önünde konuşlandırılan Çanakkale Savaş Müzesi Otobüsü, gezenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Türk Milletinin sayısız zafer, şan ve şerefle dolu tarihinin en kanlı muharebelerinden biri olduğu kadar en şanlı zaferini  ifade eden Çanakkale Savaşı’nın yaşatıldığı Çanakkale Savaş Müzesi Otobüsüne, Kahramanmaraş ve çevresinin buluşma noktası Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ev sahipliği yaptı.

Kahramanmaraş Belediyesi’nin girişimleriyle kente getirilerek, 10 gün süreyle halka açık tutulacak olan müze, Piazza önünde konuşlandırıldı.  Girişinde  Mehmetçiği  sembolize eden heykeller, içinde ise savaşta kullanılan malzemeler ile kanlı savaşı anlatan fotoğrafların yer aldığı müze, binlerce kişi tarafından gezildi.

Adının başına ”Kahraman” unvanı verilen tek kent olan Kahramanmaraşlı vatandaşların, müzeyi gezerken duygu dolu anlar yaşadıkları gözlendi. Şanlı Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Zeferi’nin hangi zor şartlarda kazanıldığını anlatan müzeyi gezenler, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ettiler.