Kahramanmaraş’ın Büyükşehir statüsüne geçmesiyle otomatikman köylerde mahalle konumuna değerlendirilmeye başlandı ve Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden yararlanmaya başladı. Kurtlar mahallesinden bir sokak var ki  burada oturanlar sanki dışlanmış, cezalandırılmış gibi.

Kahramanmaraş Merkezine 18 km uzaklıktaki Kurtlar Mahallesinde alt yapı çalışmalarına başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mahalleyi güzel bir görünüme kavuşturmuş, sokaklar pırıl pırıl kilit parkeyle kaplanmış. Ancak ne var ki tek bir sokakta hiçbir çalışma yapılmamış, kendi imkanlarıyla atık suların gitmesini sağlayacak büzler bile temin dilmesine rağmen değerlendirilmemiş. Bu sokak mahallenin alt kesiminde bulunduğu için yağmur sularının evlerine büyük oranda zarar verdiği bir gerçektir.

Tüm mahalle Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden yararlanırken bu sokakta bulunan sakinlerde haklı olarak bu imkandan yararlanmak istiyor. Ve ilave ediyorlar; “ Devletimize görevimizi yapıyoruz, vergimizi ödüyoruz. Bizim sokağa yapılan çifte standarttan vazgeçilmesi ve unutulan sokağımızın diğer sokaklar gibi güzel bir görüme kavuşmasını Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ediyoruz” dediler.