Çatalca, Çatalca yüz ölçümü bakımından İstanbul’un en büyük ilçesidir. Çatalca ilçesi İstanbul’un batı çıkışına kurulmuş kendi başına bir kent merkezidir. Çatalca ilçesi, daire kiralık yönden çok önemli bir ilçedir. İlçenin tarihi çok eski dönemlere dayanmaktadır. Şehir,Antik Çağda “Metrai”(Marta, Metran, Metris) adıyla anılıyordu.Metris kelimesi Osmanlıcıda “Siper” anlamına gelmektedir. Çatalca’nın kuruluş yerini belirleyen ve uzun süre devamını sağlayan fonksiyonun doğal savunma hattına sahip olması nedeniyle bu isim verilmiş olabilir.

Satılık evler Çatalca,  Çatalca’da satılık evler daima olumlu getiri sağlayabilecek nadir ilçelerden birisi olarak görülmektedir. Çünkü ilçe halkının gelir düzeyi yüksektir.

Satılık Daireler Beyoğlu , İstanbul’un merkezinde olması ilçeye ticari anlamda bir avantaj sağlıyor. Beyoğlu’nda satılık daireler bulmak oldukça kolay bir iştir. Çünkü yerleşim yeri çok olduğundan dükkan de çoktur. Beyoğlu’ndan alacağınız bir iş yeri size daima olumlu değer getirecektir.

Büyükçekmece’de Satılık Evler , Büyükçekmece’de evsatın almak oldukça karlı bir iştir. Çünkü ilçe kalabalık olduğundan ve komşu ilçelerin de kalabalık olmasından dolayı olumlu getirisi fazla olacaktır. Büyükçekmece’de satılık ev hemen herkes için mevcuttur.