Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Cumartesi Toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de toplandı. Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen feci kaza nedeniyle 3 günlük Ulusal Yas ilan edilmesinden dolayı Belediye Meclisi 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü toplanmış ancak 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de toplanmasını gündeme alarak teklif edilmişti. Oybirliği ile […]

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Cumartesi Toplandı

17 Mayıs 2014 - 22:11A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de toplandı.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen feci kaza nedeniyle 3 günlük Ulusal Yas ilan edilmesinden dolayı Belediye Meclisi 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü toplanmış ancak 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de toplanmasını gündeme alarak teklif edilmişti. Oybirliği ile kabul edilen teklife göre Büyükşehir Belediye Meclisi 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Gündemin 1. Maddesinde açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Meclis üyeleri 2014 Mali Yılı huzur hakkının görüşülmesi kabul edildi.

Gündemin 3.maddesinde Ilıca Mahallesindeki jeotermal hamam üzerinde bulunan işyerinin kiraya verilmesi teklifi 10 yıl olarak oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4.maddesinde 2013 Mali Yılı Kesin Hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde Elbistan ilçesinde bulunan yaş sebze ve meyve halini işletme yetkisinin belediyesine devri oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesi Yeni Belediye Pasajında bulunan 53 adet işyerinin kiraya verilmesi ve kira süresinin belirlenmesi teklifi 10 yıl olarak kabul edildi.

Gündemin 7.maddesi Mezarlıkların işletilmesi ve defin hizmetlerinin yürütülmesi yetkisinin ilgili ilçe belediyelerine devri oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 8. maddesinde Sağlıklı Kentler Birliğine 2 asil 2 yedek üye seçilmesi teklifinde Üzeyir Kızılseki ve Osman Okumuş oybirliği ile seçildiler.

Gündemin 9.maddesinde Tarihi Kentler Birliğine 3 asil 2 yedek üye seçilmesinde Mehmet Fatih Güven, Necati Okay ve Baki Tezcan oybirliği ile seçildiler.

Gündemin 10.maddesinde  Mezbahaları işletme yetkisinin ilgili ilçe belediyelerine devri oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 11. maddesinde Hal Deresi ıslahı için alınan İller Bankası kredisine, Yargı kararlarına bağlı bedel artışı nedeniyle ilave kredi alınması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 12. Maddesinde Ulaşım Dairesi Başkanlığı çalışma sınırlarının belirlenmesi teklifi Ulaşım Komisyonuna Havale edildi.

Gündemin 13. Maddesinde Dulkadiroğlu İlçe Belediyesinin Nikâh Kıyma Ücretinin görüşülmesi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. maddesinde Belediyeler Çevre-Altyapı Temel Hizmetler Birliği üyeliğine 4 asil 2 yedek üye seçilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 15. Maddesinde Parkların büyükşehir ve büyükşehir ilçe belediyeleri arasındaki dağılımın belirlenmesi İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanlığına, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait hizmet binasının kuzey kısmında bulunan bölümden beş yıllığına yer tahsisi talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17. Maddesinde Onikişubat İlçe Belediye Başkanlığına, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Akçakoyunlu Mahallesi 129 ada 30 numaralı parseldeki sosyal tesis binası ile Necip Fazıl Kültür Merkezinin üst katındaki idari odaların üç yıllığına tahsisi talebi plan ve bütçe komisyona havale edildi.

Gündemin 18. Maddesi Büyükşehir Belediyesi Numarataj işlemleri yetkisinin devredilip, devredilmeyeceğinin görüşülmesi teklifinde devredilmemesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 19.maddede İtfaiye Dairesi Başkanlığının hizmet alımı ihale süresi hakkındaki teklifi 16 aylık olarak oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 20. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının; Kırsal Terminal binasında bulunan 6 numaralı yazıhanenin kiraya verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 21. Maddede Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve şube müdürlüklerinin Hizmet Alımı İhale süresi 16 ay olarak kabul edildi.

Gündem dışı 22. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Norm Kadro İhdas Cetvelleri hakkındaki teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 23. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi Teşkilat Şeması hakkındaki teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 24. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının; Özel Güvenlik Hizmet Alımı, Belediye Ana Hizmet Binası İç Dış ve Umumi WC Temizliği Hizmet Alımı ihale süresi 16 aylık olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 25. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün; Hizmet Alımı ihale süresi hakkındaki teklifi 16 ay olarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 26. Maddede Özel Kalem Müdürlüğünün; Kahramanmaraş Belediyesinin ortağı olduğu Akbel Toprak Ürünleri temizlik Hizmetleri taşımacılık Matbaa Tanıtım Basın Yayın Ajans Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinde Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğini temsil eden Mustafa Poyraz’ın azline, yerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ un temsil etmesi hakkında karar alınması teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 27. Maddede Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve bağlı müdürlüklerin hizmet alımı ihalesi süresi hakkındaki teklifi 16 ay olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 28. Maddede Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğünün üst yapı tamirat bedeli hakkındaki teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 29. Maddede Özel Kalem Müdürlüğünün; Avrupa Bölgeler Meclisindeki 4 adet komiteye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini temsilen 4 asil,4 yedek üye seçilmesi hakkındaki teklifinde Fatih Mehmet Erkoç, Hanefi Mahçiçek, Necati Okay ve Baki Tezcan oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 30. Maddede Ulaşım Dairesi Başkanlığının; hizmet alımı ihalelerinin süresi hakkındaki teklifi 16 ay olarak kabul edildi.

Gündem dışı gelen 31. Maddede Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının; Kurum teşkilat şemasında yapılan değişiklik nedeniyle Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesi gereği yapılacak ödenek aktarımları teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 32. maddede Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün; Büyükşehir Belediyesi ile hisseli olan parsele satış kararı alınması hakkındaki teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, meclisi kapatmayacaklarını ve oturuma ara vereceklerini ifade ederek Meclisi öğleden sonra saat 14.00’tt tekrar topladı.

Tekrar toplanan mecliste sabahki oturumda komisyonlara havale edilen teklifler görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantılarına katılamayan üyelerin izinli sayılmasının kabul edilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bir sonraki meclis toplantısının 11 Haziran 2014 Çarşamba günü saat 14.00’te yapılacağını ifade ederek meclis toplantısını sona erdirdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ

Vay be, meğerse neler olmuş neler! Halkın büyük çoğunluğu ek...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sa...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal geliş...

325. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 325. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Sevda gönül işi seven sevilir Huzurunda destur eyler eğili...

AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ