Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahraman Kart Basına Tanıtıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılacak olan Kahraman Kart’ın basına tanıtımı yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, toplu taşıma da yaşanan sıkıntıları tek tek çözüme kavuşturduklarını söyledi. Başkan Erkoç, basın açıklamasında yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, Kahramanmaraş’ta şehir içi otobüs ulaşımında yeni […]

Kahraman Kart Basına Tanıtıldı

07 Ocak 2015 - 8:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılacak olan Kahraman Kart’ın basına tanıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, toplu taşıma da yaşanan sıkıntıları tek tek çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Başkan Erkoç, basın açıklamasında yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, Kahramanmaraş’ta şehir içi otobüs ulaşımında yeni bir başlangıç sayılan “Kahraman Kart” uygulamasını bugün itibariyle başlatıyoruz.

Büyükşehir Belediyemizin bir süredir üzerinde çalıştığı ulaşımda akıllı kart dönemini vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için, hayata geçiriyoruz.

Elektronik Ücret Toplama Sistemi olan “Kahraman Kart” Kahramanmaraşlılara daha kaliteli, daha ucuz ve daha hızlı ulaşım imkânı sağlayacak. Bu uygulama ile vatandaşımızı toplu ulaşım araçlarında bozuk para verme zahmetinden kurtarmış olacağız.

“Kahraman Kart” ilk etapta Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde geçerli olacak. İnşallah en kısa sürede halk otobüsleri ve dolmuşları da sisteme dâhil edeceğiz.

“Kahraman Kart” ile Büyükşehir Belediyesi olarak sadece vatandaşı bir yerden bir yere taşımayı değil, kaliteli, çağdaş taşımacılık yaparak, hem taşıyanın hem taşınanın memnun olduğu bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz.

Kahraman Kart’a sahip olmak isteyen vatandaşların sıkıntı yaşamaması için Kahramanmaraş’ın belirli yerlerine kişiselleştirme ofisleri açacağız. Vatandaşlarımız bu ofislere gidip kendi bilgilerini vererek kartlarını alacak ve sisteme kayıt yaptırmış olacaklar “diye konuştu.

STC_8437 copy

3 ÇEŞİT “KAHRAMAN KART” HAZIRLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Kahraman Kart’ın üç çeşidi bulunduğuna dikkat çekerek: “ Rahat, konforlu ve güvenli ulaşım hizmeti vermeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyemiz, Kahraman Kart’ı tam, indirimli ve serbest olarak 3 çeşit hazırladı.

1 Serbest kart ile 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli vatandaşlar, gaziler, şehit yakınları, sarı basın kartı bulunan basın mensupları ile polisler uygulamadan ücretsiz olarak yararlanacak.

2 İndirimli kart ile öğrenciler uygulamadan indirimli olarak yararlanacak.

3 Tam kart ile tüm vatandaşlarımız bu uygulamadan faydalanabilecek” dedi.

KAHRAMANKART” NEREDEN VE NASIL ALINACAK?

Vatandaşların Kahraman Kart’I nasıl alacakları konusunda da bilgiler veren Başkan Erkoç: “ Büyükşehir Belediyemiz tarafından Merkez Otobüs Durağı arkasında oluşturulan kişiselleştirme ofislerine bir adet nüfuz cüzdan fotokopisi ve durum belgeleriyle başvuran vatandaşların işlemleri aynı gün içerisinde başlatılarak kartları en kısa sürede teslim edilecek.

Tam tarifeli Kahraman Kart alacak vatandaş ilk seferde 5 TL, indirimli ve serbest tarifeli Kahraman Kart almak isteyen vatandaşlar ise ilk seferde 10 TL ödeyecek.

Vatandaşlarımız şehrimizin 15 noktasına kurulacak Kiosk (Dokunmatik ekranlı para ile kontör yükleme cihazı) ve oluşturulacak 60 adet dolum bayisinden kartına para yükleyebilecek.

Kahraman Kart’ta tarife; Biniş ücretleri tam 1,65 TL, öğrenci 1,25 TL olarak belirlendi. Vatandaş kartına bu fiyatlardan dolum yapacak. İkinci binişlerde ise %50 indirim uygulanacak” diye konuştu.

STC_8510 copy

DURAKLAR DA AKILLANACAK

Öte yandan toplu taşıma konusunda Akıllı Durak uygulamasını da başlattıklarını ifade eden Başkan Erkoç: “Aynı sistem içerisinde entegre bir yapı olan akıllı durak sistemi de hizmete girecek. Otobüs ve duraklara konulacak kamera sistemiyle güvenli ulaşım sağlanabilecek.

Kamera sistemiyle otobüsün yeri, ne kadar sürede durakta olacağı ve doluluk oranı duraktaki ekrana yansıyacak. Aynı zamanda otobüslere yerleştirilecek ekranlarla da bir sonraki durak sesli ve görsel olarak öğrenilebilecek buda özellikle engelli vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak.

Durakta bekleyen vatandaş otobüslerin saat kaçta gelip gittiğini liste halinde görebilecek.

İlk etapta merkezde 15 akıllı durak ve kioks yerleştirilecek. Talep ve önerilere göre sayı artırılacak.

Yeni yılda yeni bir başlangıç yaparak inşallah, Kahramanmaraş’ımızı ulaşım alanında bir nebze daha rahatlatıyoruz.

İleriki zamanlarda ise gerçekleştireceğimiz çalışmalarla şehrimizi hedeflediğimiz, arzu ettiğimiz ulaşıma kavuşturacağız. Amacımız gayemiz budur. Bu vesileyle Kahraman Kart’ın kahraman şehrimize, tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Başkan Erkoç konuşmasının ardından vatandaşlarla birlikte büyükşehir belediye otobüsüne binerek uygulamalı olarak bilgi verdi.

Kahraman Kart’ın tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yanı sıra Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Kahveci ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

STC_8674 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ