Maraşta Haber
Maraşta Haber

5. Eğitim Bölgesi Ortaöğretim Okulları Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Onikişubat 5. Eğitim Bölgesi Ortaöğretim Okullarının kahvaltılı tanıtım toplantısı Eğitim Bölgesi Koordinatör Müdür Ahmet Büyükçelik başkanlığında Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde yapıldı. “Konuşmamın başında 5. Eğitim Bölgesindeki okul türleri ve sayıları hakkında bilgi arz etmek istiyorum. Bölgemizde 5 Anaokulu, 15 İlkokul, 14 Ortaokul, 2 Fen Lisesi, 5 Anadolu Lisesi, 4 Meslek Lisesi, 4 Özel Eğitim […]

5. Eğitim Bölgesi Ortaöğretim Okulları Tanıtım Toplantısı Yapıldı

10 Mayıs 2014 - 21:44A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat 5. Eğitim Bölgesi Ortaöğretim Okullarının kahvaltılı tanıtım toplantısı Eğitim Bölgesi Koordinatör Müdür Ahmet Büyükçelik başkanlığında Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde yapıldı.

“Konuşmamın başında 5. Eğitim Bölgesindeki okul türleri ve sayıları hakkında bilgi arz etmek istiyorum. Bölgemizde 5 Anaokulu, 15 İlkokul, 14 Ortaokul, 2 Fen Lisesi, 5 Anadolu Lisesi, 4 Meslek Lisesi, 4 Özel Eğitim Okulu olmak üzere 49 okulumuz bulunmaktadır. “ diyerek açılış konuşmasına başlayan 5. Eğitim Bölgesi ve Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Büyükçelik daha sonra şu ifadeleri kullandı.

 

“İkinci dönem başı yapmış olduğumuz 5. Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu ve Danışma Kurulu toplantısında, bugün gerçekleştireceğimiz toplantı ile ilgili karar almıştık.

Bu toplantıda bölgemizdeki ortaöğretim okullarımız, bölgemizdeki ortaokul yöneticilerine ve rehber öğretmenlerine yönelik kendi okullarının tanıtım sunusunu yapacaklar. Okul türü olarak bölgemizde bulunmayan ortaöğretim okullarımız da bu toplantımızda katılımcılara okullarını tanıtacaklar.

Toplantımızın amacı; yöneltme yapabilmeleri bakımından birinci derecede bu sorumluluğu üstlenmiş olan ortaokul müdürlerimizi ve rehber öğretmenlerimizi ortaöğretim okullarımız ile ilgili olarak bilgilendirmektir. Daha sonra kendi okullarında bu bilgiler öğrencilere aktarılacak, isteyen ortaokullarımız, ortaöğretim okullarımızdan randevu alarak öğrencilerini bu okullara götürüp tanıtmak suretiyle öğrencilerinin daha bilinçli tercih yapmalarına imkân sağlayacaklardır.

Bu toplantımızın mevzuat boyutuna bakacak olursak;

Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Yönetmeliğinin Genel İlkeler Başlığında “Öğrencilere temel bilgi, beceri ve değerleri kazandırmak, öğrencilerin davranış, ilgi ve yeteneklerini belirlemek, programlar doğrultusunda başarılarını bir bütün olarak değerlendirmek, meslek alanlarını tanıtmak ve yönlendirmek için gerekli önlemler alınır.”

Yine İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin İlköğretimde Yöneltme, başlığında ise; “İlköğretim kurumlarında yöneltme, ilgili mevzuatına göre yürütülür” denilmektedir. Bu konudaki ilgili mevzuat ise İlköğretimde Yöneltme Yönergesidir.

Bu yönergede, yöneltmenin amaçları “Öğrencilerin niteliklerine uygun akademik eğitime, meslekî ve teknik eğitime veya güzel sanatlar eğitimine yönelmelerine yardımcı olmaktır.” şeklinde ifade edilmekte ve bu yöneltme işleminin yönetici, öğretmen, öğrenci, rehber öğretmen ve veli katılımıyla okul, program ve çevre olanakları gibi etkenler dikkate alınarak yapılacağı belirtilmektedir.

Eğitim Bölgesi olarak yararlandığımız mevzuat olan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Bölgeleri ve Eğitim Kurulları Yönergesinde ise “Eğitimde Yöneltme: Eğitim bölgesinde öğrencilerin, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yöneltilmeleri, aynı programı uygulayan eğitim kurumlarıyla ilgili gerekli tanıtım ve rehberlik hizmetlerinin yapılarak eğitim kurumlarına dengeli dağılımları sağlanır. “ denilmektedir.

Toplantımızın mevzuatlarda da belirtilmiş olan amaç ve ilkeler doğrultusunda, öğrencilerimizin geleceği için doğru kararlar verilmesine vesile olmasını diliyorum.

Bölgemizden ve bölgemiz dışından okullarının tanıtımını yapmak üzere çalışmalarını sunan okullarımıza, paylaşımcı bir anlayışla okul imkânlarını bu toplantı için seferber eden Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Beşir Özkurt Bey’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Onikişubat ilçemiz 47 mahalle, yeni eklenen köylerle birlikte 128 mahalle, 80 bin öğrenci, 350 okul, kuruma ve dershaneye sahip devasal bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizde dört tanesi merkezde, dört tanesi de belde ve köylerde bulunmak üzere sekiz eğitim bölgemiz olacak. Eğitimde kalite ve istenilen hedefleri hep birlikte elimizi taşın altına koymak suretiyle yakalayacağız. Bizler bir ekibiz ve birbirimize destek vermek zorundayız ve bizler her zaman bu yardıma hazırız” dedi.

Bu konuşmalardan sonra Ortaöğretim Okulları kurumlarının tanıtım sunularını yaptılar.

Sunumun bitiminden sonra soru ve cevaplandırma yapıldı. Toplantı, dilek ve temennilerle son buldu.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk, Şube Müdürü Ali Karaköse,  Ali Tiyek, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Özdemir, Okulların müdür ve rehber öğretmenleri katıldı.

IMG_8334 copy IMG_8336 copy IMG_8333 copyIMG_8338 copy IMG_8340 copy IMG_8341 copy IMG_8343 copy IMG_8345 copy IMG_8346 copy IMG_8347 copy IMG_8348 copy IMG_8352 copy IMG_8353 copy IMG_8356 copy IMG_8362 copy IMG_8366 copy IMG_8371 copy IMG_8378 copy IMG_8380 copy IMG_8386 copy IMG_8398 copy IMG_8400 copy IMG_8408 copy IMG_8409 copy IMG_8438 copy IMG_8440 copy IMG_8449 copy IMG_8458 copy IMG_8461 copy IMG_8471 copy IMG_8472 copy IMG_8478 copy IMG_8484 copy IMG_8509 copy IMG_8511 copy IMG_8516 copy IMG_8518 copy IMG_8531 copy IMG_8544 copy IMG_8552 copy IMG_8560 copy IMG_8580 copy IMG_8584 copy IMG_8593 copy IMG_8595 copy

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ