Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ziya Gökalp İlkokulunda Misafirperverlik

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünün, Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında Aralık ayı değeri olan “Misafirperverlik” ile ilgili olarak 29 Aralık 2016 Perşembe günü Ziya Gökalp İlkokulu’nda tüm değerlerimizi içinde barındıran ve özellikle misafirperverlik ile ilgili olarak Kahramanmaraşlı Şair ve Yazar Sayın İnci OKUMUŞ Ziya Gökalp İlkokulu’nda öğrencilere ve velilere yönelik “Söyleşi” gerçekleştirdi. .Programın ev […]

Ziya Gökalp İlkokulunda Misafirperverlik

07 Ocak 2017 - 19:22A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünün, Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında Aralık ayı değeri olan “Misafirperverlik” ile ilgili olarak 29 Aralık 2016 Perşembe günü Ziya Gökalp İlkokulu’nda tüm değerlerimizi içinde barındıran ve özellikle misafirperverlik ile ilgili olarak Kahramanmaraşlı Şair ve Yazar Sayın İnci OKUMUŞ Ziya Gökalp İlkokulu’nda öğrencilere ve velilere yönelik “Söyleşi” gerçekleştirdi.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

.Programın ev sahipliği Okul Müdürü Mustafa BAYDEMİR, KADEP Sorumlu Müdür Yardımcısı Mehmet KAPUDERE, KADEP Uygulamadan Sorumu Müdür Yardımcısı Özlem ARSLAN, “Misafirperverlik” değerimizden sorumlu öğretmenlerimiz Sibel YEŞİL, Gülümser KABALCI, Pınar PAK ve Elif ÖZYEŞİLDAĞ tarafından yapıldı.

Sunuculuğu okul öğretmenlerinden Sibel YEŞİL tarafından gerçekleştirilen program Okul Müdürü Mustafa BAYDEMİR’in açılış konuşmasıyla başladı.

Sonrasında Şair ve Yazar İnci OKUMUŞ tüm değerlerle ilgili hayat tecrübelerinden, Hadislerden, özellikle hayatımızda çok büyük bir yer kaplayan televizyonda yayınlanan birtakım programlardan, günlük hayattan verdiği örneklerle ilgi odağı olmuştur.

Velileri de söyleşiye dâhil etmesi geçmişten günümüze uzanan zaman dilimde değişen, kaybolmaya yüz tutan değerlerimiz konu edilmiştir.

İnci OKUMUŞ “ Günümüzde çok sık duyduğum bir konuyu sizinle paylaşmak isterim: Son yıllarda bazı aileler özellikle çocukları sınava hazırlanan aileler, çocuklarının sınava hazırlanma sürecinde evlerine “Misafir” kabul etmediklerini ve bunu da çocuklarının ders çalışırken dikkatinin dağılmaması gibi bir mantıklı sebebe dayandırıyorlar. Hâlbuki misafirin ev sahibine ettiği “Hayır Duasından” çocuklarını mahrum bıraktıklarından bihaberler.” dedi.

Sonrasında ise Hz. İbrahim (as) ile misafiri arasında yaşananları paylaştı: “Hz. İbrahim (as) oruç tutar ve orucunu da misafirleri ile açardı. Bir defasında üç gün misafir gelmemişti. Akşam vakti yoldan geçen bir yaşlı adamı evine davet etmek istedi. Adamla biraz konuştu. Mecusi olduğunu ve dininde çok mutaassıp olduğunu gördü. Yaşlı olmasına rağmen inançsızlığındaki cehaletinden ve batıl inancındaki taassubundan dolayı onu misafir etmek istemedi ve yoluna gönderdi. Bir müddet sonra yüce Allah Cebrail (as) ile Hz. İbrahim’i ikaz etti. “Ya İbrahim!  Benim kullarıma daha merhametli ve şefkatli olmalısın. Ben o kulum bana yetmiş sene isyan ettiği ve bana ibadet etmek yerine ateşe tapmayı tercih ettiği ve nimetlerime nankörlük ettiği halde onun rızkını kesmedim. Sen ise bir defa ona ekmek yedirmedin. Onu misafir edip gerekli hizmeti yapmazsan sana azap ederim.” buyurdu.
Bunun üzerine Hz. İbrahim (as) adamın peşinden koştu ve bir müddet sonra yakaladı. Kendisini misafir etmek istediğini söyledi. Adam kabul etmedi. Çok ısrar etmesi üzerine “Sırtında götürmek şartı ile” kabul etti. Hz. İbrahim (as) adamı sırtına alarak eve getirdi ve misafir etti. Bu duruma çok şaşıran adam sebebini sordu. Hz. İbrahim (as) “Allah’ın kendisini azarladığını” söyleyince çok etkilenen adam “Madem Yüce Allah benim gibi değersiz ve isyankâr bir kul için Peygamberini azarladı. Ben de hatamı anladım ve ateşe tapmaktan vazgeçtim, tövbe ettim ve Rabbimin rahmetine sığındım…” dedi ve Müslüman oldu.” dedi.

Misafir olarak gelen ama “Misafirperverlik” adına tüm konuklara hayat düsturu olabilecek kıssalarla söyleşisini bitiren Şair ve Yazar İnci OKUMUŞ’a,  Ziya Gökalp İlkokulu adına öğrenciler tarafından sunulan çiçekle teşekkür etti.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ