Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından PİKTES Projesi kapsamında başlatılan telafi ve yaz dil kursları verimli bir şekilde devam edip, artık son buluyor.

2018 – 2019 Eğitim – Öğretim yılı yaz döneminde PİKTES projesi kapsamında; 15 okulda, 422 öğrencinin okullaşmalarını sağlamak ve belirli kademedeki öğrencilerinin de eğitsel becerilerini geliştirmek için 1 Temmuz 2019 tarihinde başlayan telafi eğitimleri 31 Ağustos 2019 tarihinde sona eriyor.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi ve Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü ve Müdür Vekili Mehmet İspir Dulkadiroğlu Ziya Gökalp İlkokulunda devam eden kursu ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördüler, okul müdürü Mustafa Baydemir ve öğretmenlerden bilgi aldılar.

Ayrıca, yine Suriyeli öğrencilerin okuma, yazma, anlama ve anlatma becerilerini geliştirmek için Yaz Dil Kursları kapsamında, 51 okulda 1861 öğrenciye projede görevli öğretmen ve idareciler tarafından eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir.