Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Senem Ayşe Anaokulu tarafından 27 Aralık 2017 Çarşamba günü Çocuk Etkinlikleri Çalıştayı , Çocuk ve Oyun Konferansı, Bilim Atölyesi, Oyun Atölyesi, Değerler Eğitim Atölyesi etkinliklerini kapsayan Okul Öncesi Şenliği yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Okul Müdürü Mehmet TOMBUL “Çocuklara yönelik en etkili öğrenme yöntemi olan oyunun şenlik kapsamında çocuğa ulaşmasını sağlamaktan mutluluk duyduğunu, Organizasyonu planlayan Şenlik komisyonu ve öğretmen arkadaşlara, KSÜ Öğr.Gör. Esra Ağyar ELBİSTANLI ve Öğr.Gör. Derya KAYIRAN’a,Şenliğe katılım gösteren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKYÜNCÜ ve Şube Müdürü  Cuma DOĞAN İle İlçe Mili Eğitim Müdürü Enver GÖKŞEN Bey’e ve katılım gösteren tüm misafirlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

KSÜ Öğretim Görevlisi Esra Ağyar ELBİSTANLI, şenlikle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Senem Ayşe anaokulunda bugün sabahtan öğlene kadar Akademik olarak bir okul öncesi etkinlikleri uygulamaları çalıştayı düzenlendi. Daha sonra dönem boyunca yapmış olduğumuz çalışmaları öğrencilerle, öğretmenlerle, velilerle, değerli meslek elamanlarıyla buluşarak sunuma açtık, paylaştık. Veliler için, çocuk ve oyun konulu konferans düzenlendi, öğleden sonrasında ise atölye çalışmalarımız vardı.  Atölye çalışmalarında Çocuk ve Oyun, oyunlarımız, oyun materyalleri, bunların değerlendirmeleri yapıldı.

Bilim atölyesinde ise çocukları 7 konudan oluşan ünite seçildi ve bunların okul öncesi dönem çocuklarına uygunluğunu somutlaştırarak çocuğun içinde bulunduğu çevreyi, ona anlatmak adına etkinliklerle ortaya koyduk. Daha sonrasında Değerler Eğitim atölyesinde ise Kahramanmaraş Millî Eğitim Müdürlüğünün KADEP projesinde yürütülen değerlerin etkinlik uygulamaları ile beraber bunların atölye çalışmalarını yaptık

 Senem Ayşe Anaokulu Müdürlüğü’ne bu konuda bizimle işbirliği içerisinde olduğu için kendilerine teşekkür ediyoruz.”  Dedi.