Kahramanmaraş-Onikişubat Binevler Ortaokulu özel eğitim sınıfı (otizm) öğrencilerinden yüzme ve atletizm dallarındaki yarışmalarda birincilik elde eden Ömer ŞAHAN ve Kubilay ÖZBEK. okul yönetimi ve öğretmenleri İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT’u makamında ziyaret ederek bilgi verdiler.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

      Özel eğitim sınıf öğretmenleri Kifayet OKUMUŞ ve Nadire SELÇUK ‘un yönlendirmeleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Türkiye Özel Sporcular Federasyonunun yüzme ve atletizm kurslarına kayıt olan Ömer ŞAHAN antrenörleri Selçin AKSU ve Cihat DOĞRULUK tarafından yüzme çalışmalarına başlamıştır. 24 Mart 2017 tarihinde Antalya’da düzenlenen Bölgesel Yüzme Yarışmalarında 50m ve 100m de otizmli öğrenciler arasında iki ayrı Akdeniz bölge birinciliği vardır.

         Öğrenci Kubilay ÖZBEK antrenörü Aysun BİLGİ kontrolünde atletizm yarışmalarına katılarak Kasım 2017 tarihinde Antalya’da düzenlenen Türkiye Özel Sporcular 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Atletizm 1. Bölge ve 2. Bölge Şampiyonası yarışmalarında 800m de otizmli öğrenciler arasında Türkiye birinciliği elde etmiştir.

       Bu yetenekli Öğrenciler, bu yıl düzenlenecek yarışmalarda Türkiye birincilikleri elde ederek milli sporcu olmayı hedeflemektedir.

         Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişi Orhan YILDIRIM, Binevler Ortaokulu Müdürü Metin BAHŞİ, Özel Eğitim Öğretmenleri Kifayet OKUMUŞ ve Nadire SELÇUK, antrenör Aysun BİLGİ ve öğrenci velilerinden Levent ÖZBEK ve Mehmet ŞAHAN, İl Milli Eğitim Müdürü M.Emin AKKURT ‘u makamlarında ziyaret etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, öğrencilere sıcak ilgi göstererek onları tebrik etti. Başarılarından dolayı çok mutlu olduğuna dikkat çeken AKKURT,İl öğrencilerin uluslararası alanda da ülkemizi temsil etmelerini ve başarılarının devamını diledi ve emeği geçen herkesi kutladı.