Maraşta Haber
Maraşta Haber

Sami Kervancıoğlu, Kariyer Günlerine Konuk Oldu

Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı, Alpedo Dondurma Sahibi Sami Kervancıoğlu, Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulunda “Tecrübelerle Gelen Başarı” temalı Kariyer Gününe katılarak, öğrencilere önemli mesajlar verdi.   Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu çok amaçlı salonunda ki program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı, hemen peşinden Sami Kervancıoğlu’nu tanıtan bir sunu gerçekleştirildi.   […]

Sami Kervancıoğlu, Kariyer Günlerine Konuk Oldu

21 Mart 2022 - 23:03A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı, Alpedo Dondurma Sahibi Sami Kervancıoğlu, Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulunda “Tecrübelerle Gelen Başarı” temalı Kariyer Gününe katılarak, öğrencilere önemli mesajlar verdi.

 

Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu çok amaçlı salonunda ki program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı, hemen peşinden Sami Kervancıoğlu’nu tanıtan bir sunu gerçekleştirildi.

 

HABERE AİT FOTO VE VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKLERE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=4dlWZtJCZgs

https://www.youtube.com/watch?v=6IxBVg_oDQ8

Okul Müdürü İbrahim Gökceren, yaptığı selamlama konuşmasında Sami Kervancıoğlu’na teşekkür etti.

” Selamünaleyküm, beni bu programa davet eden İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Enver Gökşen beye, Okul Müdürümüz İbrahim Gökceren Beye ve Murat Kapyapar kardeşimize ve kıymetli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konferansına başlayan Sami Kervancıoğlu daha sonra şu ifadelere yer verdi.

 

Sami Kervancıoğlunu tanıtalım önce, Sami Kervancıoğlu 1966 doğumlu, bir kız , bir  erkek iki evladım var.Kızım Endüstri Mühendisi, Oğlum Adalet Fakültesini Bitirdi, kızımdan iki tane torunum var. Kızım ev hanımı olarak, oğlum ise şirketimizide işine devam ediyor.

 

Sevgili öğrenciler be de sizler gibi 13 yaşındayken babam elimden tuttu ve beni sakarya caddesinde kervan Pastanesine getirdi ve beni ustama teslim etti, teslim ederken de ‘ Eti Senin , Kemiği Benim’ dedi. Ustam da çok tecrübeli, çok birikimli ve çok donanımlı bir ustaydı. Kervanın kurucularından kendisi.

Ben o yaşlarda üç iş birden yapıyordum okula gidiyordum, işe gidiyordum ve Çınarlı Camisinde Kur’an derslerine  hocaya gidiyordum.

 

HER ŞEYİNİ KAYBET, ŞAHSİYETİNİ KAYBETME

 

Ben 13 yaşında işe girdim ama hep hedeflerim için çalıştım . Ben burada size şunu söylemek istiyorum, kesinlikle babanızın, malına, mülküne parasına güvenmeyin. Bir gün sokakta simit satın, su satın kendiniz kazandığınız paranızla kendiniz iş kurun. babanızın parası sizi hiç bir yere getirmez.

 

Sakarya Mahallesinde küçük bir dükkanımız vardı, kendime bir hedef koymuştum , Trabzon caddesinde bir dükkan açmayı, ben hep bu hedefler için çalıştım. Geç vakitlerde Trabzon caddesine gider, oralarda gezerdim ve Allah’ım bana burada bir dükkan açmayı nasip et derdim. Ustam bana şunu söyledi, ‘Oğlum her şeyini kaybet, şahsiyetini Kaybetme, kesinlikle de dürüstlükten vazgeçme‘ diye bize ders verirdi. Sizlerde kesinlikle dürüstlükten vazgeçmeyin. Sizlerinde bir hayali, bir hedefi vardır, inşallah bu hayalinize, hedefinize ulaşmanız içinde çalışkan, dürüst arkadaşlarınızla beraber olmalısınız, zira onlar sizin ufkunuzu açar. 

 

ŞİMDİ HEPİNİZİN HEDEF KOYMA ZAMANI

 

Allah bize destek oldu ve hedefimiz olan Trabzon caddesinde dükkanımızı açtık. hedef koyacaksın, çalışacaksın, mücadele edeceksin, doğruluktan şaşmayacaksın Allah’ta kulum sana destek olayım diyor ve başarıya ulaşıyorsun. Küçücük bir dükkandan sonra şu anda bin 300 kişi çalışanı olan bir kurum olduk. Onun için burada hocalarımızın, büyüklerimizin anne ve babalarımızın kıymetini bilelim.

 

Gençler, şu anda kendi kendinize hedef koyma zamanınız, başarılı iş adamlarını tanıyın, onların başarılı olma  hikayelerini öğrenin, 10 kişilik,dükkandan bin 300 kişiye çıktık. Bunlar çalışmayla, gayretlerle oluyor, dürüstlükle oluyor. Şimdi Kervanın 5 tane şirketi oldu. Gıda, Enerji, Tekstil, Hayvancılık ve Yazılım şirketi. Şu an dünya dijitale, yazılıma doğru gidiyor, en son yazılımı kurduk. Sizler birikimli gençlersiniz, fikirleriniz, görüşleriniz çok önemli bunları oturup konuşabiliriz, görüşebiliriz.

 

YOKLUĞA ÇOK İYİ ALIŞACAĞIZ

 

Biz çalışırken ayağımda bir tane lastik, ayakkabı, bir tane pantolon, bir tane de gömleğim vardı, akşam işten geldiğimde annem onları yıkar, sabahleyin de yeniden işe koşardım. Siz bunları yaşamadınız. Şimdi şükürler olsun hepinizin ayrı ayrı takım elbiseleriniz var, ayrı ayrı ayakkabılarınız var. Siz bunların hiç birini yaşamadınız arkadaşlar, ama biz bunların hepsini yaşadık. Hepimiz yokluktan geldik, bir gün işten geldim anam dolabı açtı, ama yiyecek bir şey yoktu, gitti tarhana kavurdu getirdi önümüze koydu, o yıllarda bu imkanların hiç birisi yoktu.

 

Hiç kimsenin yarına garantisi yok, bugün böyleyiz ama yarının ne olacağını bilmeyiz onun için, yokluğa çok iyi alışacağız, varlığında kıymetini, değerini çok iyi bilmemiz lazım. Anne babalara çok sitem ediyorum. Ben görmedim çocuğum görsün. Torunu veya çocuğu hemen bir şey dese, koşup gidip alıp getiriyor. Bunun bir vakti ve zamanı vardır kardeşim. Onun vakti ve zamanı geldiğinde alıp verirsen, değeri ve kıymeti olur. hatayı anne ve babalar yapıyor. benim bir tane oğlum var, kendi şirketimde asgari ücretle çalışıyor. Kesinlikle ben anne ve babaların çocuklarının her isteğini anında yerine getirmesine karşıyım.

 

Evinize gittiğinizde Sabancı’nın , Vehbi Koç’un ve daha bir sürü iş insanlarımız var onların hayatlarını inceleyin. Gerçi çoğunun evinde herkesin elinde bir telefon. Anne bir köşede, baba bir köşe de tabii çocukta onları uyuyor. Bütün aile bağı kopmuş gitmiş. Gençler İnternet’ten faydalanın ama dediğim gibi önemli şeyleri öğrenin. Tek Üniversiteyi bitirmek işe yaramıyor, hayat üniversitesini de bitirmelisiniz. Sizlerden çok büyük hedefler bekliyorum.” dedi.

 

Programın sonunda Sami Kervancıoğlu’na ismini yansıtan bir tablo hediye dildi.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, yaptığı konuşmada Sami Kervancıoğlu’na teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Tübitak’ta Büyük Başarı Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’...

TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI PROJESİ KABUL EDİLMİŞTİR Bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilg...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesin...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN ile öğretmen buluşmaları faaliyetinin ikincisi...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bili...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenleri tarafından 29.04.2024 pazartesi günü, okul bahçesinde yapılan Kimya Bil...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – ...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL Halkla İlişkiler Alanı 11/A Sınıfı öğrencileri 112 Çağ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Tübitak’ta Büyük Başarı Kahramanmaraş İl Milli Eğ...

TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI PROJESİ KABUL ED...

İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ

Vay be, meğerse neler olmuş neler! Halkın büyük çoğunluğu ek...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sa...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal geliş...

325. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 325. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Sevda gönül işi seven sevilir Huzurunda destur eyler eğili...

AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ