Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 2023/2024 Eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle yaptığı okul müdürleriyle buluşma toplantısının ikincisini  Onikişubat İlçesinde devam etti, ilçede görevli tüm okul müdürüyle bir arya gelerek eğitim adına önemli konuları değerlendirdi. Müdürler toplantısına İl Millî Eğitim Müdür yardımcıları, İl ve İlçe şube müdürleride  katıldı.

HABERE AİT FOTO-VİDEYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=P3EogO-b5Hg

 

Onikişubat 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu salonunda yapılan müdürler buluşması tüm şehitlere saygı ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen‘in, kısa bir selamlama konumasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman , konuşmasına başladı.

 

“Kıymetli arkadaşlar, Bir hafta önce yani geçen hafta Sayın Bakanımız ve  81 il milli eğitim müdürüyle bir aradaydık, gün boyu toplantımız oldu. Bakanımızın tüm eğitimcilere selamını getirdim. Toplantıda depremden sonra da okulların açılma süreci başta olmak üzere, eğitim-öğretim hazırlıkları kapsamlı ciddi bir şekilde, özellikle deprem bölgesi olmak üzere sahaya yatırdığımız ve alınması gereken tedbirleri de mümkün mertebe öncelemek suretiyle çok faydalı bir toplantımız oldu. Ben de bu kapsamda aldığım birkaç not var ve bu toplantıların ilkini dün Dulkadiroğlu ilçesinde yaptım, bu gün sizlerleyiz  peyderpey de diğer ilçelerimizde tüm okul müdürleriyle bir araya geleceğiz.

 

“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde, o zor zamanlarda, bu işi yapabilir mi ? diye teredüt ettiğimiz nice öğretmenimiz  içindeki cevheri özü ortaya koydu, kendisininde yaşadığı sıkıntıları ve acıları önemsemeyerk, acil yardıma muhtaç olan insanların yardımına koştu, sevk idare kabiliyetini ortaya koydu, Allah onlardan razı olsun. Bu nedenle ben tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Rabbim bu memleketi, bu yaralı şehri altından bir daha altından kalkamayacağımız, bize güç gelen her türlü felaketlerden yangınlardan sel ve depremlerden korusun inşallah.

 

HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM

Sizler sahada olmak hasebiyle çok güzel bir şeye şahit oldunuz ki okullarımız vatandaşlarımız açısından bir sığınak oldu. hem konaklama, hem yeme , içme ve temizlik  ihtiyacının karşılandığı, dahası moral ve motivasyon buldukları yerler oldu. Depremin ilk anından itibaren ulaşabildiğimiz müdürlerimize depremzede vatandaşlarımızı alın, açılamayan okullarımıza da kilidini kırın girin içeri demek suretiyle okullarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Gördük ki öğretmene, eğitimciye güven, çok şükür tesisi edildi. Bazı fırsatlar yeni fırsatları doğurur mu bilmiyorum ama bu anlamda okul binalarına olan güvenden tutunda öğretmenlere ve siz okul müdürlerine olan güveni hakikaten hepimizi memnun etti. Vatandaş kendi evine girmiyor ama okula giriyor. Uzun süre böyle devam etti ve bu günlere geldik. Bu süre içerisinde 1018 tane resmi okulumuz vardı, yılanlar oldu, ağır hasarlılar oldu. 163 okulumuzu kullanamadık. 821 okulumuzu Bakanlığımızın da desdeğiyle  okulların açılacağı 24 Nisan gününe kadar hazır hale getirdik. Her şeyin başı eğitim diyoruz ya. İş dolaşıyor yine bize geliyor. Hayatı normaleştiren de biziz, toplumun her kesimine kılcal damarlarına kadar, organik yapımız doşayısiyle ulaşanda biziz, etkileyende biziz. Yiğit düştüğü yerden kalkar misali şu deprem sürecinde vatandaşımızın güvenini devam ettirmek istiyoruz. Bunuda sizlerle devam ettirmek istiyoruz. sahada ki elimiz,kolumuz gören gözümüz, işiten kulağımız sizlersiniz.

 

İLİMİZE 1834 ÖĞRETMEN ATANDI

 

Kıymetli arkadaşlar, bir hususu daha paylaşmak isterim Bakanlığımız 45 bin öğretmeni ataması kapsamında ilimize de 1834 tane öğretmenimiz bu kontenjan ilk basamak öğretmen atanması sonucunda atandılar. Dulkadiroğlu İlçemizde güvenlik soruşturmaları tamamlanan 392 öğretmenimiz de görevlerine başladılar. Onikişubat İlçemize de ise 370 öğretmen göreve başlayacak.

Deprem nedeniyle bu öğretmenlerimiz buraya gelirken birçok tereddütleri, birçok handikapları var bize yansıyan şekliyle. Bunları teskin etmek, kaygılarını gidermek çözüm üretmek İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürleri olarak sizlere düşmekte arkadaşlar. Sizler ilk atandığınız günleri düşünürseniz, onlarında yaşadıkları tereddütleri daha iyi anlarsınız. Elinizden gelen makul taleplerini yerine getirirsiniz, bu arkadaşlarımız güzel başlarlarsa, güzel netice ortaya koyacaklardır. Biz herhangi bir memur gibi değiliz, bizim işimiz gönül işi. Bize emanet edilen en şerefli varlık insan. Bizleri de bir gün annelerimiz, babalarımız öğretmenlere emanet etmişti, bizleri yetiştirdiler, bu günlere getirdiler, şimdi nöbet sırası bizde. Deprem bölgemizde olmamız ve hele hele 6 Şubattan sonra yeni den hayata dönmemiz nedeniyle Rabbimize karşı bir borcumuzun olduğunu düşünerek elimize bundan daha iyi bir fırsat ve imkân olamaz. Deprem kaygıları olan bu öğretmen arkadaşlarımızı anlamak suretiyle talep ve kaygılarını imkanlar ölçüsünde giderirseniz, yardımcı olursanız memnun olurum” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Kahraman,  ilerleyen süre içerisinde aşağıda ki gündem maddeleri ile ilgili değerlendirme yaptı. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri kendilerini tanıttı. Debrem de büyük gayret ve yararlılık gösteren Şehit Akif Akçadağ Anadolu Lisesi müdürü Mehtap Ayas  ve Ali Rıza İşbilir Anadolu Lisesi Müdürü Betül Kılınç sahneye alındı ve kendilerine teşekkür edildi.

gündem maddeleriBarınma (konteyner tahsisi, tefrişi, şehre gelişinde karşılanması, ihtiyaçlarının giderilmesi), Servis ile gidip gelme imkânı, Eylül ayı basın haberlerinin olduğu aydır. Mesai kavramı gözetmeden çalışmak. Amatör bir ruhla profesyonelce hareket etmek.Okulda istişare kültürü. Kimseyle kavga etmeden görevimizi yapmak. Enerjimizi bu kavgalara harcamamak. Ders kitaplarının dağıtıldığı gibi, dönüşümünün de sıfır atık kapsamında geri kazanımını sağlamak. Çocuklarımızı ve velilerimizi tâ sene başından bilinçlendirmeli/bilgilendirmeliyiz. Çocuklarımızın kendilerini tanımaları; tarih ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için faaliyetler yapmalıyız. Önümüzdeki yıl kantinlerle ilgili Yönetmelikte belirtilen hususlar aynen uygulanacak. Öğretmenlerimizin önlük giymelerinin teşviki. Bakanlığımız, 24 Kasım’da bütün öğretmenlere önlük hediye edecek. Velilerin okul içinde gelip cirit atmalarını istemiyoruz; bu sebeple veliler için belirli saatlerde, okul idareleri olarak görüşme imkânının oluşturulması. Öğretmen seçimi, sınıf kaydı, zorunlu bağışlar. Seçmeli dersler ile ilgili tartışmayı ortadan kaldırmak adına seçmeli dersler üç kategoride toplanacaktır. Öğrencilerimiz bu üç alanın her birinden birer ders seçecekler. Akademik derslerDeğerler eğitimi ve Kültür dersleri sanatsal ve sportif dersler. Cep telefonu kullanımı: Sınıflara cep telefonu ile girilmeyecek, Öğrencilerin sınıf ortamlarını çekip paylaşma durumları, Öğrencilerin okulda cep telefonlarını bırakabilecekleri bir yer ihdası, Cep telefonundan ödev takibi. DYS’den belge-net’e geçiş yapılacak. Depremde yakınlarını kaybetmiş yavrularımızla sürekli olarak irtibatlı olmak, onlara anne-babalık yapmak.