Kahramanmaraş Onikişubat Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu Onikişubat ilçesinde yabancı dil ağırlıklı eğitim verilmesi, çeşitli proje çalışmaları, Fen ve Nitelikli Anadolu Liselerine öğrenci yerleştirme başarısından, nitelikli sosyal, kültürel faaliyetlerden dolayı çok tercih edilmektedir. Bünyesinde özel eğitim sınıfı bulunan okuluda  ‘Okulum Temiz Belgesi’ ile salgın şartlarında 1319 öğrenciye seyreltilmiş   kaliteli eğitim öğretim çalışmaları ve projeler yürütülmektedir.

 

Şairler Sokağı ile şiirin başkenti olan ilimiz Kahramanmaraş’ta şair ve yazarları,7 güzel adam  eserleri ile öğrencilere tanıtılmakta, 2023 eğitim vizyonu kapsamında Anadolu Mektebi Projesi, TÜBİTAK 4006 projesi, AB. ERASMUS ve  eTwinning projeleri, Onikişubat Belediyesi ile ortak yürütülen AHOB ( Anla, Hızlan, Odaklan, Başar)  projeleri yürütülmektedir. Değerler Eğitimi kapsamında sosyal ve kültürel etkinliklerimiz sanal ortamda yapılmakta, okul web sayfasında (https://omerfarukarikan.meb.k12.tr) da yayımlanmaktadır.

 

 

Okul Müdürü Alaiddin Köse, yaptığımız ziyarette şu ifadeleri kullandı “2020 LGS de ders bazında ilçe ortalamasının üzerinde başarılı sonuçlar alınarak; 17 Fen Lisesi, 4 Sosyal Bilimler, 294   Anadolu lisesi, 8 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 4 Özel lise, 30 Anadolu Meslek lisesi toplamda mezun 357 öğrencimiz liselere yerleştirilmiştir. Başarılı sonuçların alınmasında çok katkısı olan ve okulumuzdan emekli olan okul müdürü Mustafa PAKSOY hocamıza da şükranlarımızı sunarız.

 

 

2021 LGS hazırlık çalışmaları, Destekleme ve Yetiştirme Kursu ve bireysel rehberlik çalışmaları ve yapılan deneme sınavları vd. etkinliklerimizle, öğrencilerimizin gayretli çalışmaları, velilerimizin güçlü destekleri, öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile başarılı şekilde devam etmektedir.” dedi