Maraşta Haber
Maraşta Haber

Mehmet Nezir Gül’ün Kahramanmaraş Ziyareti

Kahramanmaraş’a  kütüphane açılışı ve bir dizi etkinliklere katılmak amacıyla gelen Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, ziyaretlerini tamamlayarak ayrıldı. Genel Müdür dün ilk ziyaretine İl Millî Eğitim Müdürlüğünden başlamış, daha sonra Onikişubat Mimar Sinan İlkokuluna geçerek burada kütüphane açılışını gerçekleştirmiş ve okulun öğretmenleriyle toplandı düzenlemişti. Bu okuldan ayrılan […]

Mehmet Nezir Gül’ün Kahramanmaraş Ziyareti

07 Aralık 2021 - 21:56A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’a  kütüphane açılışı ve bir dizi etkinliklere katılmak amacıyla gelen Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, ziyaretlerini tamamlayarak ayrıldı.

Genel Müdür dün ilk ziyaretine İl Millî Eğitim Müdürlüğünden başlamış, daha sonra Onikişubat Mimar Sinan İlkokuluna geçerek burada kütüphane açılışını gerçekleştirmiş ve okulun öğretmenleriyle toplandı düzenlemişti.

Bu okuldan ayrılan Genel Müdür Gül, peşinden Onikişubat 125. yıl Özel Eğitim Meslek  Okuluna gitti. Okul Müdürü Sinan Coşkun tarafından karşılanan Gül’e ilkokul öğrencileri tarafından girişte bir buket çiçek takdim edildi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKİ TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=nWK1dW8xY-k

 

Genel Müdür Mehmet Nezir Gül ve beraberinde İl ve İlçe yöneticilerine okulun tüm birimleri gezdirilerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Okulun öğrencileriyle sohbet yapıldı.

 

BİZ GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ

 

Öğleden sonra Dulkadiroğlu Rehberlik Araştırma Merkezini ziyaret eden Genel Müdür Gül, burada Özel Eğitim okul Müdürleri, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürleri ve BİLSEM Müdürleriyle bir toplantı yaptı.

Toplantıya Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer‘in selamını ileterek başlayan Gül, Kahramanmaraş’ta kütüphane açılışı için bulunduğuna, Özel Eğitim okullarımız ve kurumlarımızda mutlaka kütüphane veya kitaplığın bulunması gerektiğe, yarından itibaren de farklı illerde bulunacağına işaret etti ve daha sonra şu ifadelere yer verdi.

Özel Eğitim ve Rahberlik hizmetleri bağlamında   yaptığımız hizmetlerin hakikaten çok büyük kıymeti var, çok büyük bir anlamı var.  Eğitim camiası olarak insana yönelik yapılan hizmetler hakikaten bereketli ve hayırlı bir iş. Çünkü biz geleceğimizi inşa ediyoruz, geleceğimizi şekillendirmek için çalışıyoruz, faaliyetler yapıyoruz. Bugün biz varız ama 10 sene, 20 sene sonra farklı bir nesil gelecek. Gelecek kitlenin daha donanımlı, daha gelişmiş olmasını hepimiz arzu ederiz. Öğretmenler olarak biz, öğrencilerimizin bizden daha ileri düzeyde olmasını isteriz ve memnuniyet duyarız .Çünkü onlar bizim evlatlarımız gibi. Bir anne baba çocuklarının kendilerinden ileri düzeyde olmalarını nasıl isterse bizde öğrencilerimizin bizden ileri düzeyde olmasından mutlu oluruz. Bizler iki dünyaya da inana insanlarız özel eğitim anlamında yapacağımız hizmetlerin karşılığını göreceğiz , emek ve katkınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

DESTEKLER VE MÜDAHALE KESİNLİKLE ZAMANINDA  OLMALIDIR.

 

Genel Müdür Mehmet Nezir Gül’ün Dulkadiroğlu İlçesinde ikinci ziyaret ettiği yer Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi  (BİLSEM) oldu.

Genel Müdür BİLSEM’ girişinde kurum Müdürü Murat Devrek ve çalışma arkadaşlarınca karşılandı, kendisine bir buket çiçek takdim edildi. Giriş salonunda sergilenen proje çalışmaları ile ilgili bilgi aktarıldı, Kurumun değişik mekanlarını gezdi. Gül, BİLSEM ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bilim ve Sanat Merkezleri özel yetenekli çocuklarımızın destek eğitim aldığı önemli kurumlarımızdan bir tanesi , tabi çocuklarımızın her birinin kendine has yetenekleri, imkanları, özellikleri ve güzellikleri var. önemli olan çocuklarımız da var olan bu yetenekler zamanında tespit edilerek  gerektiği şekilde yönlendirilmesi, gereken eğitimi alması gerekir, sporda başarılı olmak istiyoruz, gecikmeli bir teşhisten sonra çocuğumuzu bu sürecin içine dahil ettiğimiz zaman, arzu ettiğimiz sonucu almamız mümkün değil. Aynı şekilde bir musikiye veya resim kabiliyeti olan bir çocuğumuzun, veya akademik anlamda özel desteklenmesi gereken, güçlendirilmesi gereken,zenginleştirmiş programla destekler ve müdahale kesinlikle zamanında  olmalıdır.

Bilim ve Sanat Merkezlerimiz okul ortamını dışında bu desteği sağlamak amacıyla oluşturulmuş mekanlardır, an itibariyle sayısı 226’yı da buldu. Türkiye genelinde toplamda 67 bin öğrencimiz var, bu anlamda biz hiç bir çocuğumuzun bu süreçlerde destekten mahrum edilmemesine inanıyoruz “dedi.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Onikişubat İklime Hatun Kız İmam Hatip Lisesine de nezaket ziyareti gerçekleştirdi

Gül, burada Okul Müdürü ve yardımcılarıyla bir araya geldi, okulla ilgili bilgi aldı, kısa bir diyalog ortamı sonrasında okuldan ayrıldı.

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymu...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokullararası 1. ve 2. Sınıflar arsında yapılan  “İstiklal Marşımızı Okuyo...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ