Türkiye Cumhuriyetin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Koordinatör okul,  Onikişubat Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından “Şehit ve Gazileri Anma” programı gerçekleştirildi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XRaQuUzDPr4

HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ÜSTEKİ LİNKE TIKLAYIN

 

25 Ekim 2023 Çarşamba günü, saat :10.00 da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde ki programa , İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen,Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü, Ramazan Sertpolat, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Irmak, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bekir Akçin, Okul Müdürleri, öğretmenler, Gaziler, Şehit ve Gazi aileleri ve öğrenciler katıldı.

 

Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Peşinden Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Ali Rıza Güneş tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Müdür Yardımcısı Hakan Hiçyılmaz günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman selamlama konuşmasında Cumhuriyete gelinceye kadar olan tarihimizle ilgili özet bir konuşma yaptı.

Öğrenci Hasan Toprak Şehitlik ve Gazilik konusu ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Öğrenci Ensar Hıdır Çanakkale şehitlerini şiirini okudu ve peşinden Okul musiki korosu türküler okudu.

Öğrenci Mustafa Tuğrul Mescidi Aksa şiirini okudu.

Sinevizyon gösterisine mütakıben Öğrenci Mustafa Kahraman şiir okudu,

Mehteran Gösterisinden sonra Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Ali Rıza Güneş şehit ve gaziler için dua yaptı.

 

.