Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta 9. Sınıfların yüz yüze eğitimi başladı

Ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 9. Sınıfların yüz yüze eğitime başlaması nedeniyle Onikişubat Necmettin Erbakan Proje İmam Hatip Lisesi tarafında bir programa gerçekleştirildi.   Düzenlenen programa Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Bulut, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Arsalan, okul yöneticileri,  öğretmenleri […]

Kahramanmaraş’ta 9. Sınıfların yüz yüze eğitimi başladı

02 Kasım 2020 - 17:34A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 9. Sınıfların yüz yüze eğitime başlaması nedeniyle Onikişubat Necmettin Erbakan Proje İmam Hatip Lisesi tarafında bir programa gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen programa Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Bulut, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Arsalan, okul yöneticileri,  öğretmenleri geçen yıl mezun olup yükseköğretimi kazanmış öğrenciler ve 9. sınıf öğrencileri katıldı.

 

     

 

Sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmen Ahmet Türk’ün yaptığı program İstiklal Marşı ile başladı.

 

Müteakiben, İHL. Meslek Dersleri Öğretmeni Mahmut Savan’ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Okul Müdürü Hacı Ali Kulaç yaptığı selamlama konuşmasında şunları dedi:

 

“2016 yılında açılan okulumuz 136 öğrenci ile eğitime-öğretime başlamıştır. Bu öğrencilerimiz 2020 yılında bu yıl mezun oldular, bu yıl okulumuza 120 öğrenci kayıt yaptırmıştır, bu öğrencilerimizin yüzdelik dilimleri 1.14 ile 8.23 arasında değişmektedir.

 

 

Okulumuzun başarı grafiği ilk mezunlarımız da 6 Tıp Fakültesi, 9 Hukuk Fakültesi, 1 Eczacılık, 3 ilahiyat fakültesi, 6 Mimarlık ve Mühendislik, 12 Eğitim Fakültesi, 4 PDR olmak üzere güzel bir başarı yakalanmıştır. Bu başarıyı yakalayan ve aramızda bulunan bu öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve kutluyorum. İnşallah yeni başarılara yelken açmak için ekibimizle en iyi şekilde çalışmaya devam ettiğimizi hatırlatıyorum ” dedi.

 

İzmir de meydan gelen deprem de hayatı kaybedenlere rahmet, yaralı ve hastalar acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

 

 

“Okulumuza ismini verdiğimiz Necmettin Erbakan hocamızın da geçen hafta doğum günüydü, ona da Allah’tan rahmet diliyorum. Bizlerin de Necmettin Erbakan’ın izinde, fikrinde gitmeyi nasip etsin diyorum. Bugün 9. Sınıfların okullarına başlama heyecanını yaşıyoruz, onların 4 yıl boyunca başarılı bir şekilde eğitime devam etmelerini ve iyi bir üniversiteye yerleşmelerini diliyoruz. Aramız da bu okuldan mezun olup yükseköğretimi kazanan öğrencilerimizde var, onlara da yükseköğretim hayatında başarılar diliyorum. Özellikle programın hazırlanmasında yemek veren yönetici ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

 

BUGÜN BURADA GÜZEL BİR UYGULAMA BAŞLATILMIŞ

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise şu ifadelere yer verdi:

“Bugün bizim için gerçekten sevinçli bir gün, sevincimiz artarak devam ediyor. 9. Ve 5. Sınıflarımız okullarıyla buluştular, hakikaten bu binalar ne kadar güzel yapılırsa yapılsın, içleri ne kadar donanımlı olursa olsun, sizler olmayınca adeta ruhsuz bir beden gibi oluyor. Sizler geldiğiniz zaman binalarımız adeta canlı hale geliyor. İnşallah bu sıkıntılı günler biter de inşallah her tarafın cıvıl cıvıl olduğu ortamı görmüş oluruz.

 

 

Bu yıl burada güzel bir örnek başlatılmış, yeni gelenlere hoş geldiniz, mezun olan öğrencilere de güle güle gidiniz düşüncesiyle bir araya getirilerek güzel bir program tertip edilmiş. Ben İlçe Millî Eğitim Müdürümüzü, okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Yeni gelenler nereye gideceklerini, mezun olan ablalarından görmüş olacaklar. Bakın ablalarınız sizin gibiydi, şimdi üniversiteli oldular demek gibi bir şey ve yerinde bir şey.

Okul müdürümüz öğrencilerin kazanmış olduğu fakülteleri sıraladı, hepsi de çok ciddi çalışmayı gerektiren yerler. Onları ve onları çalıştıran öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, Allah emeklerini zayi etmesin.

Ben bir şey hatırlatmak istiyorum, Bakanlığımız 2023 Vizyonu doğrultusunda öğrencilerimizin çift kanatlı olarak yetiştirilmesini istedi ama biz öğrencilerimizi 3 boyutlu yetiştirmek istiyoruz. Akedemik olarak başarılı olur çeşitli fakülteleri kazanabilirsiniz bu bir kanadınız. Ama tek kanatlı kuş uçamaz, tek yüzgeçli balık yüzemez, ayağının biri kesik olan insan koşamaz. Diğer kanadının da diğer kanadı gibi hareketli ve canlı olması lazım. Bu nedir doktor olmak değil, iyi doktor olmak, mimar değil iyi mimar olmak, eğitimci değil iyi eğitimci olmak. İyi insan olmak bütün mesleklerde tercih edilir.

Başarılı olmak için inanmak ve ısrarcı olmak lazım, asla pes etmemek lazım bitirmek için de iyi başlamak lazım” dedi.

 

ABLANIZ YAPTIYSA SİZDE YAPARSINIZ

 

“Öncelikle 3 gün önce meydana gelen İzmir depreminde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.  Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın da bir an önce sağlıkla çıkarılması içinde dua ediyorum. Okulunuza ismi verilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı da bu vesileyle rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Allah mekanını Cennet etsin diyorum.” diyen Onikişubat İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli’ konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

“Az önce Millî Eğitim Müdürümüz de söyledi, okullarımızı altın kaplamalı da olsa, boş olarak bir şey ifade etmiyor, onları güzelleştiren verilen eğitim ve içini dolduran sizlersiniz. 9. Sınıflar şanslı, zor bir süreçle başladık ama bugün yüz yüze eğitim için buradasınız. Uzaktan eğitimle başladığımız eğitimi bugünden itibaren sıralarımız la, öğrenci ve öğretmenlerimizle  yüz yüze eğitim olarak gerçekleştiriyoruz. Yüz yüze eğitim için kademeli geçiş oluyor, tabii bunların bir sorumluluğu var. Biz kurallara ne kadar uyarsak inşallah diğer sınıflarda eğitime başlar, 2 şer gün değil 5 er gün yüz yüze eğitime başlarız. Türk Milleti olarak bizlerin alışmış olduğu bir düzen var,  arkadaşlarımıza dokunmayı, sarılmayı, , yan yana oturmayı seven bir toplumuz. Maskemizi, temizliğimizi ve mesafemizi ayarlayarak eğitimimize devam etmemiz güzel bir konu. Ben kurallara uyacağınıza, eğitiminize güzel bir şekilde devam edeceğinize yürekten inanıyorum.

İşte Tıp kazanan, hukuk kazanan mezunların burada olması 9. Sınıflar için güzel bir başlangıç, artık ben kazanamam gibi bir düşünce olmayacak, ablanız yaptıysa sizler daha iyisini yaparsınız. O yaptıysa bende yaparım düşüncesi hakim olacaktır.

Okul tarafından başlatılan, okula yüz yüze gelemeyen grubun canlı dersleri video konferans şeklinde izlemesi de ayrı bir güzellik. Böylece sanki 5 gün okula gelmiş gibi eğitime devam edecek.”

 

Konuşmalardan sonra mezun olup Üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilerin ödül törenine geçildi.

 

 

İlk Bine giren öğrenciye: 1×1000-TL

 

 

İlk on bine giren öğrenciler: 5×500-TL

 

 

İlk yirmi bine giren öğrenciler: 9×250-TL

 

 

Ödül töreninden sonra öğrenciler sınıfa alındı ve sınıf ziyareti gerçekleştirildi.

 

 

Programdan sonra Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli  programla ilgili şu ifadelere yer verdi.

2020/2021 eğitim-öğretim dönemini biraz gecikmelide olsa kademe kademe gerçekleştiriyoruz, bugün 9. Sınıflarda yüz yüze eğitimi sağlıyoruz. Necmettin Erbakan Proje İmam Hatip Lisemizde 9. Sınıflarla ilgili program yaptık.

 

 

9.Sınıfların yüz yüze eğitimini sağlıyoruz. Okulumuz geçen yıl ilk mezununu vermişti, mezun olan ve üniversiteyi kazanan öğrencilerle, 9. Sınıf öğrencilerini buluşturup onlara güzel bir örnek teşkil etmesi, çalıştıklarında emek harcadıklarında, ileride ne olabileceklerini uygulama olarak göstermiş oldu. Bir güzel uygulama daha yapılmış, bu haftadan itibaren 9. Sınıflar 2 ye bölünmüş bir grup Pazartesi ve salıya gelecek, diğer grup ise Perşembe ve Cuma’ya geliyor. Bu da bazı öğrencilerimiz için kayıp anlamına gelebilir ama aslında diğer okullarımıza da örnek olabilecek bir uygulama başlatılmış. İkinci grupta olup ta okulda bulunmayan öğrencilerimiz evlerinden video programı uygulanması üzerinden evlerinde okulu, dersi canlı olarak takip edebilme imkanı oluşturulmuş. Bu da aslında 5 gün yüz yüze olmasa da bu öğrencilerimiz 5 gün eğitime başlamış oluyorlar. Emek harcayan bütün arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da düşüncelerini şu ifadelerle tamamladı:

“Bu gün çok mutluyuz, çok sevinçliyiz, bu gün 9. ve 5. Sınıflarımız okullarıyla buluşuyor. Her hafta yeni bir güzellikle eğitim – öğretime devam ediyoruz. İnşallah önümüzde ki günlerde de devam edememiş 6. ve 7. Sınıflarımızla, 10. ve 11. Sınıflarımız da okullarına geldiklerinde  % 100 eğitime ulaştığımız zaman mutluluğumuz zirve yapacak.

Necmettin Erbakan Proje İmam Hatip Lisemiz güzel bir etkinlik hazırlamışlar, bizlerde o sevince ortak olduk. Bu sene Üniversite sınavında ilk 20 bine giren mezun öğrencilerle, 9. Sınıfta bu gün yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimizi buluşturdular, çok güzel bir program oldu. Saatlerce anlatmaktansa örneğini ortaya koymak daha inandırıcı ve ikna edici oluyor.

9. Sınıf öğrencileri ileride kendileri gibi olacak rehberler görmüş oldular. Aynı zaman da Üniversiteye giren bu öğrencilerimiz ödüllendirildi. Bu birinci hususu, diğer bir güzellikte tüm sınıflardan canlı yayın yapılması, Pazartesi ve Salı günü grubu öğrencileri ile yüz yüze eğitim yapılırken, Perşembe ve Cuma günü eğitime katılacak öğrenciler evde dersleri canlı olarak izleyebilecekler ve sanki sınıfta imiş gibi fırsat bulacaklar. Bu çok güzel ve çok özel bir uygulama umarım, imkanı olan diğer okullarımız içinde örnek olacaktır. Öğrencilerimiz gün boyu okulda olduğu gibi kendilerini ciddi bir şekilde akademik olarak yetiştirecekler. Bu güzel uygulamayı düşündükleri için okul yöneticilerimizi tebrik ediyorum, öğrencilerimizin bundan en iyi şekilde yararlanabileceğini düşünüyorum.

En büyük dileğim şu virüs belasından kurtularak binalarımızda eğitim öğretime başlamamız olacaktır. Boş binalar altınla, gümüşle kaplanmış olsa bile bir şey ifade etmiyor, öğrencisiz okullar ruhsuz beden gibidir. Bir an önce buna öğrencilerimize kavuşmak için tüm herkesin temizlik, mesafe ve maske kurallarına uyması gerekiyor, o günleri özlemle bekliyor ve ümit ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Eğitimci Bülent Aygün Sevenlerini Üzdü Eğitimci Bülent Aygün Sevenlerini Üzdü...

Kahramanmaraş / Onikişubat Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu Türçe öğretmeni Bülent Aygün’ün beklenmeyen vefatı  ailesini ...

“Öğretmen Akademileri” proje ekibi Andırın Kalelerini Gezdi “Öğretmen Akademileri” proje...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen “Öğretmen Akademileri” projesi, Kahramanmaraş ta da 1 Mart 20...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Tübitak’ta Büyük Başarı Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’...

TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI PROJESİ KABUL EDİLMİŞTİR Bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilg...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesin...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN ile öğretmen buluşmaları faaliyetinin ikincisi...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Gençlerin sosyal medya kullanımına dikkat! Gençlerin sosyal medya ku...

Bir gazeteci olarak kamuoyunu bilgilendirmek adına bu yazıyı...

Eğitimci Bülent Aygün Sevenlerini Üzdü Eğitimci Bülent Aygün Sev...

Kahramanmaraş / Onikişubat Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Or...

326. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 326. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Kader türlü türlü yol çizer bize Bu yolda rastlanır her tü...

“Öğretmen Akademileri” proje ekibi Andırın Kalelerini Gezdi “Öğretmen Akademile...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirile...

Andırın Belediye Başkanı Gökşen “Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri” eğitimcilerini ağırladı Andırın Belediye Başkanı ...

İl Milli Eitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Tübitak’ta Büyük Başarı Kahramanmaraş İl Milli Eğ...

TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI PROJESİ KABUL ED...

İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ

Vay be, meğerse neler olmuş neler! Halkın büyük çoğunluğu ek...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ