İlimiz Pazarcık İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan   Hayat Boyu Öğrenme Ve Halk Eğitimi Ve Değerlendirme Toplantısında İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi ve tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri katıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un selam ve başarı dileğini ileterek açılış konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi bir önce  Göksun İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde yapılan toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi ile konuşmasını sürdürdü ve İlimiz genelinde faaliyette bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince açılan mesleki ve teknik, genel (sosyal-kültürel) ve okuma-yazma kursları ile ilgili bilgiler verdi.

Bu konuşmadan sonra gündem gereği bölgede yaşanan gelişmelerden dolayı Ülkemize gelen geçici koruma altındaki misafirlerin yeni ortama uyum sağlamasına yönelik çalışmalar (Madde 4/e-Yayğın Eğitim Yönetmeliği) ele alındı ve Barınma Merkezi Halk Eğitimi Müdürü Ali Özdemir tarafından çalışmalarla ilgili geniş kapsamlı anlatım yapıldı.

katılımcılar tarafından Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 33. Maddesinin 4. bendine göre okuma-yazma, özel eğitim gerektiren bireyler, koruma altındaki bireylere, sokakta çalışan veya yaşayan çocuklara, rehabilitasyon merkezlerinde ve hastanelerde yaşayan kişilere tutuklu ve hükümlülere yönelik, Unutulmaya yüz tutmuş meslek ve sanatların yaygınlaştırılmasının sağlanmasına, çalışmaların artırılmasına,Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 53. Maddesinin 1. bendine göre sosyal ve kültürel etkinliklerin sosyal farkındalık ve sorumluluk olarak düzenlenmesinin sağlanmasına, Denetimli Serbestlik Kapsamında Okuma-Yazma Kurslarına ağırlık ve önem verilmesi maddeleri ele alınarak değerlendirildi.

Toplantının son bölümünde ise Halk Eğitimi Merkezlerinde açılması planlanan kurslar için bütçelerinin planlanıp zamanında ödeneklerinin istenmesi konusu ele alındı ve toplantı dilek ve temennilerle sona erdi. Pazarcık Halk Eğitimi Müdürlüğü kursiyerlerince yapılan eserler gezilerek yerinde görüldü.