Maraşta Haber
Maraşta Haber

Hafız Ali Efendi İmam Hatip Ortaokulu, Kutlu Doğum Etkinliği Yaptı

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Hafız Ali Efendi İmam Hatip Ortaokulu tarafından Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1446. Yıldönümü münasebetiyle 25 Nisan 2017 tarihinde Kutlu Doğum etkinliği yapıldı.  Kutlu Doğum Etkinliğine KAMİMDER Başkanı Yunus DOĞRU, DİYANETSEN Şube Başkanı Ekrem ARSLAN, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar. Kutlu Doğum Haftası Açılış Konuşması Okul Müdürü Eyüp […]

Hafız Ali Efendi İmam Hatip Ortaokulu, Kutlu Doğum Etkinliği Yaptı

28 Nisan 2017 - 6:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Hafız Ali Efendi İmam Hatip Ortaokulu tarafından Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1446. Yıldönümü münasebetiyle 25 Nisan 2017 tarihinde Kutlu Doğum etkinliği yapıldı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

 Kutlu Doğum Etkinliğine KAMİMDER Başkanı Yunus DOĞRU, DİYANETSEN Şube Başkanı Ekrem ARSLAN, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Kutlu Doğum Haftası Açılış Konuşması Okul Müdürü Eyüp Eyicil Yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

“Saygıdeğer Misafirler Değerli öğretmen arkadaşlarım Ve Sevgili öğrenciler

Kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz programa hoş geldiniz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in doğum yıldönümünün; tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerime başlıyorum. Peygamberimiz; Hz.Muhammed; ( s.a.v.)insanlar içinden seçilmiş,  karşı çok şefkatli; ve merhametli bir Peygamberdir.

Bundan tam 1446 yıl önce insanlık Cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülürdü. Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabiî ki alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’di.

Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. O hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde bu hususu şöyle dile getirmektedir. “Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir”;

Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir ve bu hususta şöyle demiştir “Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz”

Sevgili Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir.

Sevgili Peygamberimizin , söylediği ve yaptığı işler hayatı boyunca uyum içinde olduğu için yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir.

İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. Nitekim bir Yahudi cenazesi geçerken ayağa kalkmış saygı göstermiş, kendisine cenazenin bir Yahudi’ye ait olduğu söylendiğinden kişinin insan olmasının saygı gösterilmesi için yeter bir sebep olduğunu beyan etmiştir.

Medine’ye hicret ettiğinde orada yaşayan Yahudi kabileleri ile vatandaşlık anlaşması yapmış ve farklı inançlara sahip insanların bir arada yaşayabileceğinin en güzel örneklerini bizlere sunmuştur.

Her zaman affedici olmuş, Mekke’nin fethinde, daha önce kendisine her türlü eziyeti yapan müşriklere ceza vermek yerine hepsini atfetmiştir.

Sevgili Peygamberimiz sadece dinin tebliği için vazifelendirilmiş değildir. İslam Dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada yaşantımızı nasıl şekillendireceğimizi, hangi prensipleri yerine getirirsek kendimizin, toplumda hayat sürdürdüğümüz insanlarla beraber Rabbimizin razı olacağı bir hayatı yine O’nun hayatından öğrenmekteyiz.

Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed siz muhabbetten ne hasıl.

Muhabbet eğer içinde O varsa güzeldir. Evet, bugün bizleri bu güzel ortamda burada buluşturan neden, kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra öğrenciler Peygamberimiz Hz. Muhammed’in özelliğini ve önemini anlatan farklı etkinlik gerçekleştirdiler. Program sonunda katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edi

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Tübitak’ta Büyük Başarı Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’...

TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI PROJESİ KABUL EDİLMİŞTİR Bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilg...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesin...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN ile öğretmen buluşmaları faaliyetinin ikincisi...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bili...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenleri tarafından 29.04.2024 pazartesi günü, okul bahçesinde yapılan Kimya Bil...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – ...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL Halkla İlişkiler Alanı 11/A Sınıfı öğrencileri 112 Çağ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Tübitak’ta Büyük Başarı Kahramanmaraş İl Milli Eğ...

TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI PROJESİ KABUL ED...

İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ

Vay be, meğerse neler olmuş neler! Halkın büyük çoğunluğu ek...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sa...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal geliş...

325. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 325. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Sevda gönül işi seven sevilir Huzurunda destur eyler eğili...

AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ