Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile hazırlanan Gönül Köprüsü projesi ile depremde annesini ve babasını kaybeden, evi ağır, orta hasarlı olan öğrenciler İstanbul’u 3 gün boyunca gezdi. Gezi öncesi Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr.Fatih Çelikkaya’nın makamında misafir edilen öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, Şube Müdürü Bekir Akçin’in de katılımı ile hediyeler eşliğinde yolcu edildi.

              Proje ulusal basında yer alıp örnek bir proje olarak büyük beğeni topladı .Başak Yaşar ve Yavuz Mert Kesikbaş’ın rehberliğinde 21 öğrenci İstanbul Havalimanı’nda IGA ekibi tarafından çiçekler ve hediyelerle karşılandı. Daha sonra Seyir Terasında uçakların kalkış ve inişini izleyen öğrenciler gezi boyunca Boğaz Turu, Ayasofya Camii, Çamlıca Kulesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, İslam Bilim Teknoloji Müzesi, Tarihi Yarım Ada Turu, Aqua Florya gibi önemli tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

 

 

       Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Fatih Çepni, Şube Müdürü Hakkı Aydoğan, Özel bürodan Nadire Keskin ve Engin Çinibulak, ve Bakırköy ilçesindeki okul müdürlerinin de katılımları ile gezi süreci verimli ve anlamlı geçti. Gezinin son günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Bakırköy Emniyet Müdürü Gürol Dikyol başta olmak üzere çok sayıda kurum yöneticileri öğrencilerle kahvaltı organizasyonuna katıldı ve hediyelerini sundu.