Eğitimci, Şair ve Yazar Hanifi KARA, Onikişubat Süreyya Güneş Anaokulunda öğrenci velilerine yönelik şiir ve eğitim üzerine sohbet niteliğinde söyleşi  yaptı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

2023 Eğitim vizyonu ve Kahramanmaraş Değerler Eğitimi (KADEP) kapsamında öğrenci velilerine yönelik yapılan söyleşi programından öğrenci velileri oldukça memnun kaldılar.

Günümüzde yırtıcı bir timsah bile eğitilirken, insanların eğitimden uzak kalmasının çok acı olduğunu vurgulayan şair ve yazar Hanifi KARA, geçmişte alfabe ile uyu, uyu yat uyu mesajları ile insanların uyutulduğu ama Türkiye’de bunun farkına varıldığı ve uyuma döneminin sone erdiğini belirtti.

Eğitimle İlgili farklı konulara değinen KARA, Rahmetli Turgut Özal ve o dönemin Millî Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler arasında Japonya’dan gelen pedagoglarla , Japonya’nın yükselişi ve Osmanlı döneminde cereyan eden “Amim Alayı ” olayını dile getirdi.

Eğitimci, Şair ve Yazar Hanifi KARA, söyleşi programı içerisinde kendi yazdığı şiirlerini de okuyarak  öğrenci velilerine duygulu, hoş anlar yaşattı.

Süreyya Güneş Ana Okulu Müdürü Hatice Ermeydan Şair ve Yazar Hanife KARA ve katılımlarından dolayı öğrenci velilerine teşekkür etti.