Daha önce yapılması planlanan, ancak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Şanlıurfa yolunda geçirilen elim kaza sebebiyle iptal edilen, Kahramanmaraş Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen kadın Kollarının “Anneler Günü ve Kadın Buluşması “ Programı kalabalık bir katılımla gerçekleşti.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kahramanmaraş Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen kadın Kollarının “Anneler Günü ve Kadın Buluşması “ Programına Ak parti Kahramanmaraş milletvekili Habibe Öçal, Memur-Sen ve Eğitim Birsen Genel Başkan Yardımcıları Elif Ateş ve Safiye Er,Ak parti  İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Ak parti Onikisubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Ak Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Sağlık Sen Kadın Komisyonu Başkanı Ebru Yorulmaz, Büro Memur Sen Kadın Komisyonu Başkanı Yeliz Kaymaz ,Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Aktuğ(Özdemir), Ulaştırma Memur Sen Başkanı Nur Dilipak, İHH, Yedikita, Edeler Diyarı, Kadem STK Başkanları ve üyeler katıldı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in kahvaltı programı Feray Taçay’ın okuduğu Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı.

Peşinden Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş Kadınlar Komisyon Başkanı Dilek Konuş yaptığı açılış konuşmasında bu buluşmanın geleneksel olduğunu, her yıl devam edeceğini, daha önceden planlanan ancak kaza nedeniyle ertelenen buluşmanın neden ertelendiğini enine-boyuna anlattı,  Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın’ın bu programa katılmak üzere yola çıktığı sırada, kardeşinin aniden rahatsızlaşması üzerini gelemediğini, kendisinin selamları olduğuna, işaret ederek sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bu güzel günde bizleri bırakmadınız ve bu güzel tablonun oluşmasını sağladınız, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum “ dedi.

Memur-Sen ve Eğitim Birsen Genel Başkan Yardımcıları Elif Ateş ise gördüğü birlik ve beraberlikten mutlu olduğunu belirterek “ Memur Sen’in genel başkanı Ali Yalçın ve Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydının selamlarını getirdik” dedi.

 

“Oldukça geniş katılımlı bir program bu tabloyu görmek beni ne kadar mutlu etti. Kadınlarımızın sendikalı alanda da örgütlendiği ne gördük” diyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Bu tablo gerçekten beni çok çok mutlu etti, daha önceki konuşmalarımda da belirttiğim gibi biz sendikalı harekete, kadın hareketimize başladığımızda salonlarımızda çok az kadın bulunurken, şu an yaptığımız toplantılarda yüzleri,  binleri bulan kadın kitleler ile bir araya gelmeye başladık. Tabii ki Memur-Sen’in  bizim siyasal süreçte, Türkiye’nin yaşadığı siyasal süreçte de aldığı rol küçümsenmeyecek derecededir. Oldukça önemli bir rol üstlenmekte , Türkiye’nin demokratikleşmesine ve normalleşmesin de sivil insiyatif, en iyi sivil insiyatif mekanizması olarak en iyi mekanizması çalışan bir örgütlenme yapısına sahip. Bu noktada da yine ülkemizin seçimleri olsun, referandum olsun ,genel seçimler olsun, yerel seçimler olsun şu an Türkiye’nin, Türkiye’yi bırakın, bütün dünyanın odaklandığı İstanbul seçimlerinde de Memur Sen tarafını milletten yana belirlemiş vaziyettedir, tercihini milletten yana kullanmış ,yani halkının yanında olan, tabanının yanında olan bir tercih ile adayımız, Ak Parti adayımız daha doğrusu Cumhur ittifakı adayımız, Binali Yıldırım Beye desteğini İstanbul il teşkilatında da ilk teşkilatlanmaları olarak da güvenerek kendisine yakışanı kendi üstüne düşeni en iyi şekilde yerine getirdi biz bundan dolayı başta genel başkanımız Ali Yalçın olmak üzere bütün teşkilatlarımız da çok çok teşekkür ediyoruz. Bu sivil insiyatifin ,milletin sesine duyarlı hareketin, daha da büyüyerek ilerlemesini dilemekteyiz, çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra misafir katılımcılara hediye takdimi yapıldı. Onikişubat Nezihe Öksüz Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sinem Karagenç, ” Sol Yanım Ağrıyor Anne” adlı şiiri okuyarak bir çok katılımcının ağlamasına neden oldu.

Kahramanmaraş Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’in Kadınlar Komisyonu tarafından hazırlanan geleneksel Anneler Günü Kahvaltı Programı birliktelik görüntüleriyle son buldu.