2023/2024 Eğitim-öğretmin yılının birinci dönemi için ders zilleri son kez çaldı ve 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depemini yaşayan Dulkadiroğlu ilçesinde okulları yıkılan eğitimine konteyner okullardadevam eden 700 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Dulkadiroğlu Havaalanı Konteynerkent İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim  Şube Müdürleri Ahmet Akküncü, Adem Öztürk, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

 

HABERE AİT FOTO VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=eCQqjjPT60c

 

Protokol tarafından öğrencilere karneleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman,  burada yaptığı açıklamada  6 Şubat depreminden sonra eğitimle ilgili süreci değerlendirdi. Depremde 1962 öğreci ve 364 öğretmenin vefat ettiğine, 732 öğrencinin  öksüz ve  yetim kaldığına dikkat çekerek ” bu öğrencilerimizi de öğretmenlerimiz olarak bir yetim hami projesi başlatmak suretiyle onlara yerine göre annelik yerine göre babalık veya her ikisini yapmak üzere bir süreç başlattık ve öğrencilerimizle bu sürece sahip çıkıyorlar ” dedi.

İl  Müdürü Kahraman, “11 Eylül 2023 te  300.000 öğrenci ile eğitim öğretime başladık, İlk dönemini bugün tamamladık. İnşallah  açılacak olan 2. eğitim öğretim yılını bir daha hiç yaşamayız, rabbimizden duamızıdır ” dedi.