Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ile koordinasyon halinde hazırladığı Eğitimin Çınarları Öğretmenlerimiz Projesinin Programı Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleşti.

 

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin MART, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri ve emekli eğitimciler katıldı.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hHkY8XXWyHc&t=2375s

HABERE AT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN YUKARIDAKİ LİNKE TIKLAYIN

 

Sunuculuğunu Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro bölümü sorumlusu Eğitimci Başak YAŞAR yaptığı programın selamlama konuşmasını Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin MART yaparak eğitim adına anlamlı mesajlar verdi. Ardında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN öğretmenlik mesleğinin kutsiyetini öne çıkaran ifadeler kullandı ve kendisinin öğretmenlik mesleğine bakış açısını dile getirdi. Emekli öğretmenlerden bazıları anılarını anlattılar.

Ahmet KURT, Alper AKGÖNEN, Arif TARTICI, Gülay TAŞKESEN ,İbrahim GÜMÜŞER, İdris ÖKSÜZ, Mahirbey KAYA, Medet KÜÇÜKSARAÇ, Mehmet CESUR, Mustafa BAHÇE, Necip GAZEL, Nur Füsun SARIKAYA, Suna ŞABİK, Zeki DEMİREL, Duran BOZ, İsmail GÜZEL, Mehmet PİRBUDAK, Musa BOZDAĞ isimli Emekli eğitimcilere  plaket ve teşekkür belge takdiminden sonra öğle yemeği ikramı yapıldı.

 

Eğitimin Çınarları Öğretmenlerimiz” projesi amacı:

Öğrenme-öğretme faaliyetinin insanlık tarihi ile başladığı göz önünde bulundurulduğunda öğretmenlik mesleğinin de dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğu söylenebilir. Öğretmenlik bugün çağdaş toplumlarda, genç kuşağın eğitim ve öğretiminde son derece önemlidir. Günümüzde öğretmenlik, meslekler arasında aynı anda değişik rolleri yerine getirme zorunluluğu olan karmaşık mesleklerden biridir. Öğretmen sınıfta hem lider, hem disiplin sağlayan kişi hem de program ve değerlendirme yapan kişi olarak betimlenirken, sınıf dışında çocuklara ve gençlere model olan, toplumun kalkınmasında itici bir güç olan kişi olarak nitelenebilir. Öğretmenler, toplumların gerçek mimarları ve insan kişiliğini şekillendiren sanatkârlarıdır.
Bu açıdan düşünüldüğünde her iklimde, her coğrafyada ve tüm şartlar altında bilginin üretilmesi geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde özveride bulunan öğretmenlerimizi anmak, öğretmenlerin toplumların gerçek mimarları ve insan kişiliğini şekillendiren sanatkârlar olduğunu vurgulamak, öğretmenlik mesleğinin sadece okul ve sınıf ortamında öğrencilerle değil, okul dışında toplumla da iç içe olan ve toplumu etkileyen önemli bir meslek olduğunu göstermek sağlamak amacıyla “Eğitimin Çınarları Öğretmenlerimiz” projesi hazırlanmıştır.