Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen’den “Anneler Günü” Etkinliği

14 Mayıs 2017 “Anneler Günü” nedeniyle Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1.Nolu Şube Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından “Anneler Günü” programı düzenlendi ve programa katılım büyük oldu. Sunuculuğunu Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1.Nolu Şube Kadın Kolları Başkan Yardımcısı (Teşkilattan sorumlu)  Dilek Konuş’un yaptığı Anneler günü programı bir öğrencinin okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen […]

Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen’den “Anneler Günü” Etkinliği

14 Mayıs 2017 - 16:27A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

14 Mayıs 2017 “Anneler Günü” nedeniyle Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1.Nolu Şube Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından “Anneler Günü” programı düzenlendi ve programa katılım büyük oldu.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Sunuculuğunu Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1.Nolu Şube Kadın Kolları Başkan Yardımcısı (Teşkilattan sorumlu)  Dilek Konuş’un yaptığı Anneler günü programı bir öğrencinin okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Başkanı Tuba Köşkeroğlu, programın açılış konuşmasını yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Efendiler Efendisi’nin cennete girmenin bir koşulunun da ana rızası olmak olduğunu belirttiği, hadisi şerifin muhatap karşılığı olan ayaklarının altı öpülesi çok değerli anne adayları ve kıymetli anneler;

Misyonu sadece ücret sendikacılığı olmayan, değerler sendikacılığı alanında da kendisiyle yarışan Eğitim- Bir- Sen’ imizin bu anlamlı davetine icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum.

‘Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz’ denir. Başta bu salonda olanların annelerinden ebediyete intikal edenlerle Bağdat’ta Halep’te Şam’da Tüm İslam coğrafyasında ebediyete intikal eden bütün annelere Rabbimden rahmet, sizlere de hayırlı ömürler temenni ediyorum.

 ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ Elbette ki bu toprakları bize Vatan kılan, aziz şehitlerimizin bizlere hatırası olan çok değerli anneleriyle böylesi evlatlar yetiştirdikleri için minnettar olduğumuzu da özellikle belirtmek isterim. Evlatlarının Ruhları şad olsun, Rabbim cennette onlarla analarını, bizleri de onlarla komşu eylesin inşallah.

Hepinize bu anlamlı ve güne Eğitim-Bir-Sen ailesiyle başlamayı tercih ettiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yarının yıllarında güçlü Türkiye’nin değerler sendikacılığında bizleri sizlerle aynı yolda gitmesi için Rabb’imden niyaz da bulunuyorum.

Kalın sağlıcakla Allah’a emanet olun. “ dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdulaziz Aydın katılımcılara hitaben şu konuşmayı yaptı:

Emeğin, adanmışlığın, şefkatin, merhametin ve fedakârlığın en somut timsali olan siz çok değerli annelerimizin ve üyelerimizin Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş şubesi adına anneler gününüzü tebrik eder davetimize nezaket gösterip katılmanızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.

Annelik fıtridir der Kınalızade Efendi. Evlada şefkat ve merhamet Bir annenin yaradılışından gelen hasletidir. Evladın ise anne- babaya saygı ve merhameti imanidir, İnançla ilişkilidir der.

Annemize karşı beslediğimiz sevgiyle çocuğumuza karşı beslediğimiz sevgili eğer ki denk olsa idi,  kimse bir ömür boyu çocuğun doğumundan itibaren hayatının her aşamasında sıkıntılarına katlanma azim ve kararlılığını gösteremezdi.

Batı medeniyetinden mülhem Finans kapitale dayanan Anneler Günü anlayışı sadece sermayeyi besler ve sevindirir. Senenin bir günü eline bir buket çiçek alıp huzurevinde anneyi ziyaret kabul edilebilir bir davranış değildir. Bizlerin medeniyet değerleri ve inanç sistemi anneye sadece bir gün de değil hem madde de hem de manada bir ömür kuşatmayı emreder.

Cennetin kapılarının anahtarının annelerin ayağı altında olduğuna, Ana babaya hizmetin bereketli ve uzun kıldığına, Anne babaya asi olan mel’un olduğuna inanan, onların en zorlu taleplerine dahi öf dememeyi emreden bir inancın mensuplarıyız. İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bu güzel gününü tekrardan kutlar, sizlere hayırlı uzun ve bereketli bir ömür diliyor; bütün annelerin huzurunda saygı ve hürmetle eğiliyoruz.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra da bir kız öğrencinin okuduğu “Anne” şiiri salonda bulunanları duygulandırdı. Şehit Raşit Atçı’nın annesi Rabia’ atçı yılın annesi kabul edilerek kendisine anneler günü hediyesi takdim edildi. Katılımcılara hediye çekilişinde sonra birlik ve beraberli içerisinde yapılan kahvaltı ile program son buldu.

Program Kahramanmaraş Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Başkanı Tuba Köşkeroğlu, Teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı Dilek konuş, Basın ve yayından sorulu başkan yardımcısı Sibel Akkurt, Eğitim ve Sosyal İşlerden sorumlu Hatice Ermeydan ve Mali İşlerden sorumlu Cemile Hançer tarafında gerçekleştirildi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç’ta programa katılanlar arasında bulundu.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesin...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN ile öğretmen buluşmaları faaliyetinin ikincisi...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bili...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenleri tarafından 29.04.2024 pazartesi günü, okul bahçesinde yapılan Kimya Bil...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – ...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL Halkla İlişkiler Alanı 11/A Sınıfı öğrencileri 112 Çağ...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sanatasal motivas...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal gelişimlerine katkı sağlamak maksadıyla Elbistan Şehit Er Ali Beyaz İlkokulu ile...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sa...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal geliş...

325. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 325. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Sevda gönül işi seven sevilir Huzurunda destur eyler eğili...

AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ