Eğitici Yazar Fatih Erdoğan’ın Yeni Yazısı: SBS Yapıldı Sırada LYS Var…

 LYS, lise sonda okuyan ve lise mezunlarının bir üniversite kazanmak amacıyla girdikleri sınavlardır. Bu sebeple sınava girenlerin geleceklerine yön veren, hayatlarına etki eden çok önemli olaylardır. Genellikle sınavlara iyi hazırlanan, hazırlık sürecini planlı, etkili ve verimli değerlendiren öğrenciler hedeflerine daha kolay ulaşırlar. Sınavdan önce iyi hazırlık yapanlar, konu eksiklerini giderenler, bilgiyi analiz edebilenler, öğrenme için gerekli olan tekrarları yapanlar, verimli çalışanlar, soruların mantığını anlayabilenler, test tekniğine uygun hareket edenler, çok soru çözenler, hızlı soru çözebilenler, sınav sonrasında iyi puan alarak istedikleri bir okulu kazanırlar.

Sınavlara iyi hazırlanamayan, hazırlık sürecini planlı, etkili ve verimli değerlendiremeyen öğrenciler hedeflerine daha zor ulaşırlar. Sınavdan önce iyi hazırlık yapamayanlar, konu eksiklerini gideremeyenler, öğrenme için gerekli olan tekrarları yapamayanlar, verimli çalışamayanlar, soruların mantığını anlayamayanlar, test tekniğine uygun hareket edemeyenler, çok soru çözemeyenler, hızlı soru çözemeyenler, sınav sonrasında yeterli puanı alamazlar ve istedikleri okulu kazanamazlar.

 LYS’ de başarılı olamamak, istediği puanı alamamak elbette sevinilecek bir durum değildir. Böyle bir sonuç ister istemez öğrenciyi ve yakınlarını üzecektir. Ama bu sonuç telafisi mümkün olmayan bir sonuç da değildir. Adaylar LYS’ ye istedikleri kadar girebilirler. İşin bu yönü çok çok önemlidir. Sınavı bu sene kötü geçenler bir sene daha hazırlanarak seneye aynı sınava tekrar girebilirler. Bu sene yaptıkları hataları önümüzdeki sene yapmayarak tekrar hazırlanabilirler. Adaylar yeter ki samimi olsunlar. Ne yaptıklarını bilsinler. Sınav hazırlığının mantığını kavrasınlar. Hazırlıklarını doğru bir şekilde yapsınlar. Görecekler ki yeterli puanları almak o kadarda zor değilmiş.

 SBS yapıldı sırada LYS var. 16,17 ve 23, 24 Haziran tarihlerinde yapılacak olan sınavlara girecek genç kardeşlerimizin hazırlıklarını tamamlamaları için son bir hafta. Cenabı Hak emeklerinin karşılığını versin inşallah. Bu sene umduğunu bulamayan kardeşlerimiz ve yakınları beklemedikleri bu sonuç karşısında elbette üzüleceklerdir. Ama yapılacak en doğru iş; ‘üzmeden ve üzülmeden’ bir sene daha hazırlanmak ve sınava tekrar girmektir. Bu duygularla sınava hazırlanan tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum…