Halk arasında kan kanseri olarakta nitelendirilen lösemi; kandaki alyuvarların aşırı derecede çoğalması sonucu meydana gelir.Kan yapıcı dokuları etkileyen ve kandaki akyuvarların aşırı derecede artmasına neden olan bu hastalık kemik iliğinden kaynaklanan ve tek hücrenin kanserleşmesi, daha sonra bu hücrenin bölünerek çoğalıp, önce kemik iliğini daha sonra tüm organları istila etmesinden dolayı hastayı kaybetmekle karşı karşıya kalınan önemli bir hastalıktır.Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle piknik şöleni düzenlenmiştir.

Gerçekleştirilen pikniğe, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe,Kahramanmaraş Milletvekili Dr.Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekili  Yıldırım Ramazanoğlu Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Âşık,Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları,İl Sağlık Müdür Yardımcıları,Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk Parkında düzenlenen piknik palyaçoların gösterisiyle başladı ve daha sonra çuval yarışması ve yumurta taşıma yarışmasıyla devam etti.Lösemili çocuklar ve ailelerin katılımıyla düzenlenen piknik şöleni gençlik merkezinin de çabalarıyla ilimizde bulunan lösemili çocuklarımıza moral verilmiştir. Piknik, etkinliklerinin ardından çocuklara verilen yemekle son buldu. Düzenlenen pikniğe yoğun bir katılım olması ise çocukları mutlu etti.