Uçak yolculuğunda bagaj zarar görürse ne yapılmalıdır
Havayolu Yolculuklarının En Önemli Konularından
Havayolu yolculuklarının en önemli konularından bir tanesi de bagaj konusudur. Çünkü bagajınızda en önemli ve özel eşyalarınız yer alır. Bagajınızın, sizinle birlikte gideceğiniz yere en sağlıklı şekilde ulaşması için birtakım tedbirler almanız kaçınılmazdır. Fakat bu tedbirlere rağmen, görevlilere defalarca söylemenize rağmen bagajınız hasar alabilir. Bunu engellemeniz mümkün değildir çünkü yolculuk süresince bagajınızı görevlilere teslim ediyorsunuz ve yolculuğunuz bagajınızdan uzakta devam ediyor. Durum böyle olunca bagaj konusu, seyahatinizi mahvedecek bir konu olabilir. Tam da ucuz uçak bileti bulmuş, keyifli yolculuk hayalleri kurarken…
Bagajınız Zarar Görürse
Havayolunu tercih ettiğinizde başınıza gelebilecek en önemli sorun, kaybolan ya da hasar gören bavul sorunudur. En önemli eşyalarınızın yer aldığı bavulunuz, aktarma esnasında sizden habersiz başka bir uçağa taşınabilir. Taşınan bu uçak ile birlikte bagajınız soluğu dünyanın bir başka köşesinde alabilir. Ya da taşıma veya yükleme gibi aşamalarda bagajınızın büyük hasarlar aldığına şahitlik edebilirsiniz. Bütün bunlara karşı yapılabilecek en etkili ve önemli şey eşyalarınızın bir listesini tutmak olacak. Bu sayede ortaya çıkan hasarın maliyetini daha iyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca havaalanındaki gerekli birimlerden form doldurarak, kayıp bagajınızın bulunması için talepte bulunabilirsiniz.
Etiketinizi Kaybetmeyin
Diyelim ki İstanbul uçak bileti satın aldınız. Check-in işlemini yaptığınızda ve bavulunuzu görevlilere teslim ettiğinizde, size etiket verilecektir. Bu etiketi kesinlikle kaybetmeyin… Bu etiket sizin için yazılı belge görevini görebilir. Diyelim ki bagajınızı teslim aldınız ve bagajınızda gözle görülür bir hasar var. Bu durumlarda size tavsiyemiz hemen havaalanını terk etmeden gerekli birimlere müracaat etmeniz. Hasarlı ve kayıp eşya bürosu, havaalanlarında bu gibi durumlar için bulunan bürolardır. Eğer bagajınızın aldığı hasar gözle görülür bir hasar değilse, yani bu hasar durumunu ancak kalacağınız yere gittiğinizde fark ettiyseniz, bu bürolara başvurmak için yedi iş günü süreniz vardır. Bu yedi gün içerisinde durumu yetkililere bildirmeli, onlardan zararınızı istemelisiniz. Bu isteğiniz mantıklı bulunur ise ve kişileri bagajınızın hasar gördüğüne inandırırsanız, zararınızın karşılanması söz konusu olur.