Mucize seyretmek için doğru adres!
Bir filmin çok fazla gişe yapması hiçbir zaman iyi bir film olduğu anlamına gelmez. Ama tam tersini düşünecek olursak, az seyirciye ulaşan film iyi filmdir, festival filmidir vs. gibi çıkarımlar yapmak da yanlış olmaktadır. Lafı daha fazla dolandırmadan ve Yumurta filmini henüz izleyememiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, Beyaz Melek, şaşırtıcı şekilde, vizyona girdiği zaman sezonun en düzgün yerli filmi sayılmıştı. Aslında bunun sebebi, tam da beklediğimiz gibi, büyük sanatsal yahut entelektüel hedefleri bulunmaması. Sadece seyirciye ulaşacak basit bir öykü anlatmaya odaklanıyor Kırmızıgül ne yazık ki.
Kırmızıgül, filmdegerçekten duygu sömürüsü yapıyor. Huzurevinde geçen ilk kısımda, iyi insanlar ve kötü insanlar diye o kadar katı ayrımlar yapıyor ki, ister istemez karakterleri karikatürleştiriyor bu yaklaşım. Burada evlatları tarafından ölüme terk edilmiş insanlar zaten yeterince dramatik bir mevzu idi. Ancak son filmi ile Mucize izleyicisi bununla karşılaşmadı çok şükür ki. Karşılaşsa bile duygu sömürüsünün yanı sıra mizaha da yer vermesi ile biraz olsun kurtarıyor Mahsun Kırmızıgül.
Filmde; 1960'ların yoksulluk içerisindeki Türkiye’sine ayna tutan film, aynı zamanda darbe sürecinin etkisini de beyazperdeye taşıyor. Ege'nin cennet gibi bir köşesinden Anadolu'nun uzak bir köyüne sürgün yiyen bir öğretmenin (Talat Bulut) hikayesini anlatan film, yokluk içerisinde okulu, okumayı eğitimi dört gözle bekleyen çocukları da konu ediniyor. Başarılı müzik kariyerinin ardından sinemaya yönelen yönetmen ve senarist Mahsun Kırmızıgül'ün dördüncü uzun metrajlı filmi olan ile Mucize filmi izleyicisi, yine dram öğelerinin ağır bastığı ancak az da olsa mizahın yer aldığı bir öyküye sahip. Senaryosu da Kırmızıgül'e ait olan projede Talat Bulut, Mert Turak gibi isimler yer alıyor.