Kahramanmaraş Yeminli Tercüme Ofisi PROTRANSLATE GÜVENCESİYLE

Kahramanmaraş Yeminli Tercüme Ofisi PROTRANSLATE GÜVENCESİYLE
Tercüme (çeviri)Bir dilde söylenen sözün hedef dile anlamını bozmadan nakledebilme işlemine tercüme denir. Tercüme, hayatımızın büyük bir kısmında karşımıza çıkmaktadır. Kitaplarda, uluslararası yazışmalarda, tezlerde,...

Tercüme (çeviri)

Bir dilde söylenen sözün hedef dile anlamını bozmadan nakledebilme işlemine tercüme denir. Tercüme, hayatımızın büyük bir kısmında karşımıza çıkmaktadır. Kitaplarda, uluslararası yazışmalarda, tezlerde, makalelerde... Protranslate, profesyonel ve geniş çevirmen kadrosuyla çevrilmesini istediğiniz herhangi bir metnin en doğru şekilde çevrilmesini sağlayan prestijli bir kurumdur.

Yeminli Tercüme

Sadece yeminli tercümanlarca imzalanıp mühürlenmiş çevirilerdir. Yeminli tercümanlık noterler tarafından üniversitede bu alanda eğitim almış kişilere verilebilen bir kademedir.

Yeminli Tercüme Nerelerde Kullanılır

Yeminli tercüme genellikle yasal tercümelerde, hukuki sözleşmeler, medikal metinler, akademik ve teknik belgeler vb. de kullanılır. Yeminli tercümanlar genel olarak kaymakamlıklar, konsolosluklar, valilikler gibi kurumlara bağlıdırlar.

Protranslate bünyesinde yeminli tercümelerinizi yaptırmanız mümkündür. Birçok farklı ilimizde olduğu gibi Kahramanmaraş  Yeminli Tercüme bürosu Protranslateolarak hizmet vermekteyiz.

Yeminli Tercüman Olmak İçin

Öncelikle yeminli tercüman olabilmek için dil biliyor olmak ve tercümanlık yapıyor olmak yeterli değildir. Buna ekstra olarak eğitimini almamış ama yabancı ülkede yaşayıp o ülkenin dilini ana dili gibi biliyor olmak da yine yeminli tercüman olmak için yeterli değildir. Yeminli tercüman olabilmek için bunlardan ekstra olarak noterden tastikli evrak sahibi olmak şarttır. Bu evraka sahip olabilmek için yabancı dilde en az lisans yapmış olmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra kamu ya da özel kuruluşlardan yabancı dil belgesi ya da yeterlilik sertifikası alınma şartı vardır. Bununla da bitmiyor. Notere sunduğunuz bu belgelerden sonra incelemeye alınıyorsunuz. Noter onay verdiği taktirde mülakata çıkıyorsunuz ve tercümanlık yapmak istediğiniz dilde ve anadiliniz de yemin ediyorsunuz, tarafsız ve doğru tercüme yapacağınızın üzerine ve yaptığınız tercümelerin üçüncü şahısları olumsuz etkilemeyeceği üzerine. Daha sonra yeminli tercüman/noter tastikli tercüman sıfatını alıyorsunuz. Yeminli bir tercüman olmadığı taktirde resmi kurumlar dilekçeleri, yazışmaları, davetiyeleri ve diğer hiçbir içeriği kabul etmemektedir. Yeminli tercümanın ıslak imzası ve kaşesi u yönden çok önemlidir.

Kahramanmaraş yeminli tercüme ofisi içinde protranslate.net ailesi içinde olan birçok yeminli tercümanımız bulunmaktadır.Bütün yeminli tercümanlarımız noter içinde çalışan deneyimli ve profesyonel, kariyer hedefi olan kişilerden oluşmaktadır.

Türkiye’nin en prestijli firması protranlate.net aracılığı sayesinde sizde belgelerinizi,dilekçelerinizi,davetiyenizi,mahkeme tutanaklarınızı,pasaportunuzu,tezlerinizi ve araştırma kayıtlarınızı istediğiniz dile çevrilmesini talep edebilirisiniz.