Cam Programı Nedir? Ne İşe Yarar?
Bilgisayar Destekli İmalat programı olarak açıklayabileceğimiz
cam programı, çağımızda sağladığı avantajlarla endüstride giderek daha fazla önem kazanıyor. Giderek daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan Cam programları sayesinde imalat kalitesinde belirgin bir yükselme ve aynı zamanda imalat masraflarının düşmesi ve en önemlisi olarak ta zamandan büyük ölçüde tasarruf edilmesini sağlıyor. Çeşitli ara yüzlerle kullanıcı dostu olarak hazırlanan yazılımlar ve entegre edilebilen yazılımlarla son derece etkili çözümler oluşturan cam programları, uzmanlık gerektirmeyen bir yapıda kullanıcı dostu olarak hazırlanıyor. Sektörel ihtiyaçlara göre çeşitli entegrasyonlar yapılarak, en işlevsel hale gelebilen bu programlar, havacılık sanayi, uzay sanayi, savunma sanay ve medikal gibi çok geniş bir yelpazede kullanılıyor.
Solidworks bu alanda giderek en yaygın kullanılan yazılımlar arasında yerini alıyor. Bu durumun ana sebepleri arasında, yazılımın kolay ve uzmanlık gerektirmeyen kullanım olanakları, entegrasyon çeşitliliği ve yan yazılımlarla güçlendirilen sektörel entegrasyon sayılabilir. SolidworksInspection, Solidworks ara yüzünde teknik resimlerin, işlenen parçanın teknik resmini otomatik bir şekilde balonlayabilme, modelin ölçülerinin kontrol zorunluluğuna göre analiz edilmesine ve doğrulatmaya ve işlenen parça üzerindeki tasarım değişikliklerini destekler. Modelin ölçüm kontrol süreci içerisindeki tüm gereksinimlerini analiz ederek, istenen CMM cihazına uyumlu bir şekilde programlar. İşlenen parça da herhangi bir revizyon gerçekleşecekse, teknik resim üzerinde olan tüm balonlar kolay bir şekilde güncellenebilir. Bu sayede parça işleme zamanından büyük ölçüde tasarruf sağlanır.
Solidworks ara yüzünde çalışan solidcam bilgisayar destekli tasarım modeline paralel bir şekilde çalışır. Bilgisayar destekli imalat operasyonları, solidcam üzerinde yapılan değişikliklere göre anında güncellenebilir. Bu sayede işlenen parçanın ara yüzünden veya montaj ara yüzünden ayrılmanız gerekmez. Bilgisayar destekli imalat ile tasarım süreçlerini birbirine entegre edebilen birleşik bir çalışma olanağı sunar. Pek çok farklı sektör için gereken ihtiyaçlara göre yeni çalışma alanları, tasarım ve imalat olanaklarının ortaya çıkmasına sebep olur. Çeşitli endüstrilerde eşsiz bir çalışma ve üretim kapasitesi sağladığı gibi, zamandan ve işleme maliyetlerinden büyük ölçüde tasarruf edilmesini de sağlayarak, endüstrinin gelişmesinde de çok önemli bir rol oynar.