Meta Sözcüsü Instagram Engeline İlişkin Açıklamada Bulundu

Meta Sözcüsü Instagram Engeline İlişkin Açıklamada Bulundu
Meta sözcüsü, Instagram engellerinin kaldırılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Meta sözcüsü, ülkemizdeki Instagram hizmetlerini tekrardan kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapmayı sürdüreceklerini aktardı.

BTK 2 Ağustos 2024 tarihinde Meta’ya ait Instagram internet sitesine erişimi engellemişti. Engellenme gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Instagram’ı, Haniye’nin öldürülmesinden sonra taziye mesajlarını engellediği için eleştirmişti.

Meta sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, “Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile bugün öğleden sonra buluşacaklarını ve ülkenin taleplerinin karşılanması konusunda gereğini yapacaklarını umduklarını aktardı.