Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İMKB Doğukent Ortaokulu Bocce yarışması Yıldız kategorisinde il Birincisi olmuş daha sonra Adıyaman İlinde Grup Birinciliği yarışmalarına katılmış ve buradan da Grup Birincisi olarak çıkmayı başarmıştır.

Dulkadiroğlu İMKB Doğukent Ortaokulu Yıldız kategori takımı 23-26 Mayıs 2016 tarihlerde Mersin İlinde yapılacak final karşılaşmalarda İlimizi gururla temsil ederek Türkiye şampiyonu olmak için mücadele verecekler.

BOCCE NEDİR. NASIL OYNANIR?

Bocce, bir spor dalı. Bu sporun kökeninin Anadolu’ya dayandığı ve MÖ 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve “bocce” adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir.

1991 yılında bocce ile tanışan Türkiye, 2005 yılında “Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu”nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur.

Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamaktır.