2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları Hentbol İl Birinciliği Müsabakalarında Altınova Çiçek Ortaokulu oynamış olduğu tüm müsabakalarda büyük bir üstünlük sağlayarak il birincisi olmuştur.

            Altınova Çiçek Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ejder NACAROĞLU Altınova Köyü’nde yıllardır devam eden sportif başarılara bu sayede bir yenisi daha eklenmiş oldu. Sportif başarılarından dolayı Kahramanmaraş’ın ALTIN KIZLAR’ı olarak bilinen öğrencilerimiz artık Altınova Köyü’nde Hentbolu bir gelenek haline getirdiler. Daha önce 2 defa Türkiye şampiyonluğu kazanan Altınova Köyü’nün Altın Kızlarının bu başarılarına bir yenisini daha eklemek için ellerinden gelen bütün çabayı ve özveriyi göstereceklerini söyledi.

            Okul Müdürü İdris KUZHAN ise 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitim-öğretime başlayan Altınova Çiçek Ortaokulu spora ve eğitime gereken desteği vererek, başarıların devam etmesi için spor ile eğitimin birlikte yürütülebileceğini, sportif başarıların eğitim başarısına da çok önemli etkilerinin olduğunu söyleyerek her iki alanda da başarılı olabilmek için elimizden gelen tüm gayret ve çabayı öğrenciler, öğretmenler ve idareciler olarak hep birlikte Kahramanmaraş’a yakışan bir eğitim ortamı oluşturarak öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlama noktasında yapılan ve yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti.

            Altınova Çiçek Ortaokulu’nun  Altın Kızları ise Hentbolun aslında kapalı spor salonlarında yapılan bir spor olmasına rağmen çalışmalarımızı beton ve toprak zeminde yaparak, kazandığımız başarılara Kahramanmaraş’ın Kahraman Altın Kızları olarak bir yenisini daha eklemek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceklerini söylediler.Altın Kızlar daha fazla başarıyı elde edebilecek güçlerinin olduğunu ve ilimize yeni başarılar ve kupalar kazandırmak için çok çalışacaklarını belirttiler.

            Altın Kızlarımız bu başarıları elde etmemizde yanımızda olan ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen Onikişubat Kaymakamlığımıza, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ederiz dediler.