Fenerbahçe – Galatasaray derbi maçında her iki takımın Kahramanmaraşlı iki fanatik taraftarı arasında ki iddia kime ne kazandırdı?

Kahramanmaraş’ta, 8 Mart 2015 Pazar günü Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçını TV den birlikte izleyen Fanatik Galatasaraylı eğitimci, SECENEK ( Sürdürülebilir Ekolojik Çevre ve Gelecek Nesil Haklarını Koruma) derneği kurucu başkan olan Cafer Kalalı ile Eğitim camiasının yakından tanıdığı, Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şefi, Fanatik Fenerbahçeli Bayram Metin arasında kendi takımının galip geleceği konusunda iddia yapılır ve karşılığında farklı şeyler gündeme getirilirse de sonunda iş tatlıya bağlanır, kaybeden taraftar, dostlarla bir arada yemek yeme işini karşılayacaktır.

Maç başlar heyecan doruktadır. Birinci devre biter denge bozulmamıştır, her iki taraftar da kendi takımını kazanacağı iddiasını sürdürmektedir. İkinci devrede dakika 81’de  ani gelişen atakta hafif sol çaprazdan Kuyt’ın vuruşunda top direk dibinden ağlara gitti. Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Başka gol olmayınca da maç bu sonuçla Fenerbahçe’nin galibiyetiyle bitti ve İddiayı Galatasaraylı Cafer Kalalı kaybetti.

Galatasaraylı Cafer Kalalı sözünde durdu ve Fenerbahçeli Bayram Meti’ne ve arkadaşlarına vadettiği yemek davetini yerine getirdi. Her iki taraftarın arkadaşlarının da katıldığı yemekli ortamda anılar tazelendi, anlamlı bir diyalog gerçekleştirildi ve dostluk kazandı.

Kalalı yaptığı açıklamada “sizlerle birlikte olmak benim içim anlamlıydı, böyle bir ortamı her zaman yakalamak mümkün olmuyor.  Yemek bahane, dostluk şahane “ diyerek katılımcılara teşekkür etti.