Başta gömlek ve değişik birçok ürününü Avrupa’nın değişik ülkelerine ihraç eden Tekstil fabrikası MARİSA’nın satış mağazası  düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

2006 yılında kurulan ,Toplam kalite yönetimi misyon edinen , tecrübeli personeli  ve günlük 1500 üretim kapasitesiyle, Avrupa’ya gömlek ve diğer ürünleri ihraç eden Marisa tekstil, Kahramanmaraş-Kayseri karayolu üzeri 4.Kilometresinde bulunan outlet satış mağazası(TÜV TÜRK – Araç Muayene İstasyonu Yanı) müşterilerine hizmet vermeye başladı.

 


Marisa Tekstil’in açılış törenine, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sabri Kılıç, AKP  Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Erkoç,  AKP Kahramanmaraş İlçe Başkanı Necati Okay, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kalida Başkanı Osman Gemci, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nafiz Şahin, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Türkiye’nin, dinamik ve genç bir nüfusa sahip olduğunu anlatan Güvenç, “Stratejik önemi olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyanın ancak yüzde 7’si birinci sınıf tarım arazisi. Büyük bir kısmı dağlık taşlık. Bu coğrafyada çok genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Bu nüfus sürekli bizlerden iş ve AŞ beklemektedir. Bunu aşmanın yolu, sanayileşerek katma değeri yüksek ürünler üretilmesinden geçiyor. Bunu başardığımız takdirde dünyanın sayılı ülkelerinden olmaya devam edeceğiz.

 

Yaptığımız en son teşvik kanunun maddesinin birinde, cari açığımızı meydana getiren ileri teknoloji ürünleri Türkiye’nin neresinde üretilirse üretilsin, en yüksek düzeyde teşvik verilmesi kararlaştırıldı. Bizim sanayicilerimiz görünmeyen kahramanlarımızdır. Bize düşen ise bu kahramanlarımızın önünü açarak desteklemektir.” diye konuştu.

 

Törende daha sonra söz alan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş’ın Türkiye’de tekstil sektöründe öncü bir il olduğuna dikkat çekti. Küçük, sözlerine şöyle devam etti: “Kahramanmaraş, Türkiye’de pamuk ipliğinin yüzde 35’ini, dokuma ve örme kumaşın yüzde 15’ini, metal mutfak eşyasında yüzde 50, enerji sektöründe yüzde 8, üretim payına sahip bir ilimizdir. Ancak yapılan bu üretimlerin yanı sıra biraz daha katma değer sağlayarak markalaşmaya ve mağazalaşmaya doğru gitmemiz gerekiyor. Bu nedenle mağazalaşma ve markalaşmaya önem veren tüm tekstilcilerimizi kutluyorum.

 

 

Marisa Tekstil ortaklarından Ömer Faruk Yeni ise 2006 yılından bu yana Avrupa ve Türkiye’de faaliyet gösteren bir çok ünlü markalara üretim yaptıklarını belirterek, Kahramanmaraş’ın istihdam ve ihracatına katkı sağlamayı hedef olarak belirlediklerini ifade etti.

 

 

Marisa Fabrika satış mağazası, açılış konuşmalarının ardından, il müftüsü Muhammed Gevher’in duasından sonra hizmete açıldı.

 

Marisa Fabrika satış mağazamızı bu gün müşterilerimizin hizmetine açmış olmanın sevincini yaşıyoruz ” diyen Hüseyin Aslan  töreninde yaptığı konuşmasında daha sonra şu ifadelere  yer verdi;

 

100 çalışanımızla günlük 1500 gömlek üretme kapasitesine sahibiz. Mağazamızı markalaşma adına atılan ilk adım olarak değerlendiriyoruz. Hedefimizde bir mağaza, bir mağaza bir mağazada daha açmak vardır. Bununla beraber markalaşmak önemli bir konudur, bu vesileyle şehrimize daha iyi hizmet vereceğimizi düşünüyoruz. Katılımınızdan dolayı herkese çok çok teşekkür ediyorum” dedi.