Geçtiğimiz Haziran ayında hayatını kaybeden usta şair Abdurrahim Karakoç’un hayatı Çorum’da düzenlenen panelde ele alındı.

 

“Mihriban” türküsünün söz yazarı olarak tanınan ve birçok şiir ve yazısı ile sanat dünyasına unutulmaz katkı sağlayan Abdurrahim Karakoç’un hayatı akademisyenler tarafından ele alındı.

Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği işbirliği ile “Kalemi ve Kelamı ile Abdurrahim Karakoç” konulu panel düzendi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele ilgi yoğun oldu. Panelin açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptı.

Paneli Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Demiryürek yönetti.

Panele konuşmacı olarak Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Narlı, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akay, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kevser Şerefoğlu ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turgay Anar katıldı.

Panelde ilk konuşmayı yapan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı “Mektup yazdım Hasan’a / Ha Hasan’a ha sana”: Abdurrahim Karakoç’ta Toplumsal Hicvin Boyutları konusunu ele aldı.