Kahramanmaraş – Onikişubat İlçesinde  termal kaplıcalarının bulunduğu Ilıca mahallesinde, esnaflar için Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlilerince açılan, bir haftalık yaygın turizm eğitimi kursları tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gerek konaklama ve yeme-içme tesislerinde görev yapan personelin mesleki niteliklerinin geliştirilerek, hizmet kalitesinin arttırılması gerekse toplumda turizm bilincinin oluşturulması amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli ücretsiz turizm eğitimi programları düzenlenmektedir.

Bu kapsamda, ilimiz Onikubat İlçesi Ilıca Mahallesinde faaliyet gösteren Konaklama, yeme-içme sektöründeki personellerine Ön Büro, Kat Hizmetleri, Yiyecek İçecek Servisi ve Yöneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme dallarında olmak üzere 20-27 Ekim 2023 tarihleri arasında yaygın turizm eğitimi kursları açıldı ve tamamlandı. Kurslara katılım sağlayan  ve ücretsiz eğitim sonunda katılan personellere başarı belgeleri verildi.

Bu eğitimler ilimiz Kahramanmaraş’ta  2004 yılından beri her iki yılda bir yapılmaktadır. Her eğitimde toplamda yaklaşık 100 e yakın sektör çalışanı kendi ihtisas alanı ile ilgili belgeye sahibi olmaktadır.