6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirilen, Kahramanmaraş merkezli depremde 5 yaşındaki evlatları Hüma Nur Özbek’i   kaybeden Ayşe ve İhsan Özbek çifti evlatlerının adını Barboros İlkokulundaadına açtıkları kütüphanede yaşatacaklar.

 

https://www.youtube.com/watch?v=IvL8kJ39qlA

HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ÜSTEKİ LİNKE TIKLAYIN

Kütüphane açılışına, Cumhuriyet Başsavcı vekili Habibullah Keser, Cumhuriyet savcısı Yaşar Özkan, Cumhuriyet Savcısı Yasin Vakar , Baro Başkanı Muhammet Burak Gül, Proje Uzmanı Naile Alevci, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Milli Eğiim Şube Müdürü Ahmet Akküncü, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Ak Parti İl Başakan yardımcısı Murat Şahin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı.

Açılış, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın sunuculuğunuda  yapan küçük öğrencilerin okuma ve kütüphane konulu konuşma ve şiirlerinden sonra Kütüphanenin açılış kurdelesi mevcut protokol tarafından kesilerek açılış gerçekleştirildi. Protokol ve davetliler gezerek kütüphane hakkında bilgi aldılar.

Kapı girişinde 5 yaşındaki Şehit Hüma Nur Özbek’e ait yazı duygu doluydu

Merhaba;

2 Ağustos 2017 tarihinde dünyaya geldim Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu anasınıfına gidiyordum. Hayvanları, doğayı ,resim yapmayı , arkadaşlarınla oyun oynamayı en çok da kar ve su ile oynamayı severdim.

6 Şubat 2023 günü kar yağıyor diye çok sevinmiştim. İşte o gece ismim gibi cennet kuşu olup aranızdan ayrılarak, cennete uçtum. aranızdan ayrılırken okuyup , öğrenerek vatanı ve millete faydalı bireyler olmanız , karanlıklara ışık olup yol göstermeniz , dünyayı güzelleştirmeniz için bu kütüphaneyi size armağan ediyorum.

Hüma Nur Özbek 2017