Elbistan’da iş dünyasında saygın ve özel bir konuma sahip olan Yarbılar Kabilesi, başarılı iş hayatının yanı sıra kabile olarak bir arada yaşamanın güzelliklerini de sergiliyorlar. Alembey Köyü güzergâhında yer alan Yarbılar Malikânesinin bahçesinde birçok meyve yetiştiren aile, aşılama yöntemi ile tipik bir meyve ürettiler. ELVA adı verilen yeni tür melez meyve 1 Kg. ağırlığı, rengi, tadı ve şekli ile görenleri hayrete düşürüyor.

Tarım, bahçe ve üretim adına geniş bahçelerinde her türlü meyve ağacına sahip olunan alanda Elma ağacına Ayva aşısı yapan Yarbı Ailesi, aradan geçen yıllar içinde yeni bir tür meyveyi başarılı bir şekilde üretmeye başladılar. Dış görünüşünün yarısı elma yarısı ayva, dış renginin yarısı kırmızı yarısı sarı-yeşil karışımı olan, elma ile ayva tadının ilginç karışımındaki tadı ile 1 Kg. ağırlığa sahip olan ve adına ELVA adı verilen nesil melez meyve ağaç dallarında inanılmaz bollukta ve güzellikte yer alıyor.

Soyularak veya soyulmadan yendiğinde aynanın kekre ve kuru tadının yanı sıra elmanın sulu ve mayhoş tadını damaklarda bırakan ELVA, Yargılar Malikânesinin bahçesinde tam 14 yıldır, ürün veriyor. Meyve olarak yenmesinin yanı sıra reçeli de yapılan ELVA bakalım Yargılar tarafından daha geniş üretime geçirilecek mi? Veya başka üreticiler tarafından üretilebilecek mi? Yoksa fantastik olarak Yarbılar Malikânesinin meyve bahçesinde yer almaya devam mı edecek?