Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği çok kıymetli değerlerden biri olan Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 30. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek sempozyumunun açılışı 23 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 10.00’da Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda yapıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan, kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer ile akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen açılış töreni Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Durali Yılmaz Başkanlığında başlayan sempozyumun ilk oturumunda sırasıyla Rasim Özdenören “Necip Fazıl’ın Şahsiyetiyle İlgili Bazı Tespitler”, D. Mehmet Doğan “Necip Fazıl: Fikir ve Mücadele”, Prof. Dr. Turan Karataş (Karamanoğlu Mehmetbey Üniv.) “Babıali’den Edebiyatımıza Bakışlar” ve Prof. Dr. Yakup Çelik (Yıldız Teknik Üniversitesi) “Necip Fazıl’ın Şiirinin Kaynakları” konulu bildirilerini sundular.

Sempozyum için yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 130 bildiri özeti gönderilmiş ve bu bildiriler arasından Bilim Kurulunun titiz değerlendirmeleri sonucunda 83 bildiri özeti kabul edilmiştir. Bu bildirilerin sunumunun yapılacağı sempozyum 23-25 Haziran tarihleri arasında Cahit Zarifoğlu ve Senem Ayşe Konferans salonlarında yapılacaktır.