Kahramanmaraş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yılı büyük coşku içinde, Trabzon Caddesindeki valilik meydanında farklı  etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün tebriklerin kabulü ile başladı.
HABERE AİT FOTOLARI GÖRMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

Valilik Meydanı’nda devam eden törene; Vali Ömer Faruk Coşkun, 54. Hükümetin Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, askeri araçla geçit yaparak halkın bayramını kutladı.
Saygı duruşuna müteakiben, İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Törenin devamında konuşan Valimiz Ömer Faruk Coşkun: “Bugün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla hep birlikte kutluyoruz.
Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 99 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim ve kültür alanındaki atılımları ve demokrasisiyle, dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir.
Bizler de aynı ruhla cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkacak, gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için gayret edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.
Öğrencilerin şiirler okumasının ardından halk oyunları, zeybek oyunları ve Jandarma Komando Birliği gösterisinin yapıldığı program, öğrenciler, izciler, gaziler ve askeri birliklerin geçit töreni ile sona erdi.