Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamındaki özel oturumda “İki Kardeş Şair: Abdurrahim ve Bahaettin Karakoç” paneli yapıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonunda 20 Kasım 2020 tarihinde düzenlenen panel gazeteci/yazar İsmail Kılıçarslan’ın moderatörlüğünde eğitimci/yazar Ramazan Avcı ve şair/yazar İnci Okumuş’un konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti.

 

Panelde Ramazan Avcı, Abdurrahim ve Bahaettin  Karakoç’u yetiştiren kültürel iklimi, iki kardeşin yetişme tarzları, benzerlik ve farklılıkları üzerinde durdu, iki kardeş şairi farklı kılan özellikleri anlattı, şairlerin şiirlerinden örnekler okudu.

İnci Okumuş, Türk şiir deryasını besleyen iki kudretli ırmağın bereketi üzerine yaptığı konuşmada her iki şairin kendisi üzerinde bıraktığı etkileri ve her iki şairin Türk şiirindeki yerini anlattı, şiirlerinden örnekler okudu.

Program, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Spor Daire Başkanı Duran Doğan’ın konuşmacılara plaket vermesiyle tamamlandı.