1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan yaralı askerleri ziyaret edecek, Çeşme Merkez Camisi’nde cuma namazı kılacak, Alaçatı’da sörf ve turizm altyapısını, Çeşme Marina’yı inceleyecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı’nın 144. kuruluş yıldönümü ile bağışçılarına altın madalya taltif töreni iftar yemeğine katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Etimesgut İlçe Örgütü’nün iftarına katılacak.

4- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, resmi temaslarda bulunmak, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı’nın (TİKA)  restorasyonunu üstlendiği tarihi mekanların açılışını yapmak üzere Kosova’ya gidecek.
– Bozdağ, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Başbakan Haşim Taçi ile görüşecek, TİKA’nın Kosova Restorasyon Projeleri tanıtım toplantısına katılacak, Kosovalı yetkililerle bir araya gelecek.

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Foça’daaskeri araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olandeniz muhafız er Özkan Ateşli için Ataköy 5. Kısım Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine katılacak.
– Haliç Kongre Merkezi’nde iftara ve Bağcılar Meydanı’nda vatandaşlarla sohbet toplantısına katılacak Bağış, AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı’nca düzenlenen sahur programında bulunacak.

6- Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Emine Erdoğan, Myanmar’da…
– Bakan Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Arakan bölgesine insani yardım götürecek. Yardım malzemeleri, Rohingya Müslümanları ve Budistlerin kaldığı iki ayrı kampta dağıtılacak.

7- Köyceğiz’de düşen yangın söndürme helikopterindehayatını kaybeden 5 kişi için, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde tören düzenlenecek.

8- 30. Yaz Olimpiyat Oyunları
– Oyunlara, 17 dalda yapılacak müsabakalarla devam edilecek, 9 dalda 16 altın madalya sahiplerini bulacak.
– Atletizmde Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut 1500 metrede final koşacak, 4×400 Bayan Milli Takımı elemelerde yarışacak.
– Serbest stil güreşte Ahmet Peker, tekvandoda Nur Tatar mücadele edecek.

9- TSYD Ankara Şubesi’nce düzenlenen futbol turnuvasında Sanica Boru Elazığspor ile Sivasspor Ostim Stadı’nda, Kardemir Karabükspor ile Gençlerbirliği ise Cebeci İnönü Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

10- Avrupa kupalarında Türk takımlarının rakipleri belli  oluyor
– Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’nin, UEFA Avrupa  Ligi’nde ise Trabzonspor ve Bursaspor’un play-off turundaki  rakipleri, UEFA merkezinde yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.