Yiğitoğlu: Projelerimizde Engellileri de Düşüneceğiz!
AK Parti Onikişubat İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Harita Mühendisi Fahri Yiğitoğlu, engellilerinde toplumun bir parçası olduğunu ve engellileri de düşünerek projeler geliştireceğini söyledi.
Kahramanmaraş Ortopedik Engelliler Derneği’ni ziyaret eden AK Parti Onikişubat İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Fahri Yiğitoğlu engellilerin sorunlarını dinledi. Kahramanmaraş Ortopedik Engelliler Derneği’nin binasında engellilerin dertlerini dinleyen Yiğitoğlu, “ Projelerimiz de engellileri de düşüneceğiz” dedi. Yiğitoğlu, Allah’ın sevdiği kullarına musibet verdiğini bu nedenle engellilerin üzülmemesi gerektiğini vurgularken engellilerin toplum da önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Yiğitoğlu, Said Nursi’nin Risale-i Nur kitabından bazı bölümleri okuyarak inancın önemini vurguladı. AK Parti Onikişubat İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Fahri Yiğitoğlu, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:
30 YILLIK TECRÜBEMİZE GÜVENİYORUZ
“Önceki günlerde AK Parti’den Onikişubat İlçesi için Aday adaylığımızı açıklamıştık. Şu anki süreçte de mahallelerimizde toplantılarımız oluyor. Çarşı da, Pazar da geziler yaparak esnaflarımızın dertlerini dinliyoruz. Çeşitli önemli kuruluşlar ile önemli sohbetlerimiz oluyor. Dolayısıyla bir uğraşı içerisindeyiz. Bu nokta da ağır bir sorumluluk isteyen bir belediye karşımızda var. Tabi ki bu sorumluluğu da sizin gibi kardeşlerimizle omuzlamaya kendimizi seferber ettik. Allah nasip ederse, memleketimizi gelecek nesillere çok güzel bir şekilde bırakmak için gayrete gireceğiz. Bizim 30 yıllık bir tecrübemiz var. Belediye de 25 yıl İmar Müdürü olarak ve Etüt Proje Müdürü olarak çalıştım. Son 3 yıldan bu yana lisanslı kadastro mühendisi olarak görev yapıyorum. Serbest piyasa da bir şekilde mühendislik hizmetimize devam ediyoruz.”
İŞTİŞARE SÜNNETTİR
“Memleketimizin ihtiyacı olan belediyecilik anlayışını ve 20 yılın belki 50 yılın projeksiyonundan bakarak Kahramanmaraş’ın 5 yıl sonra nerede görmek istediğimizi 10-20 yıl sonrası ve 50 yıl sonrasında nasıl bir hedefimiz olması gerektiğinde kendi projeksiyonumuzda belli şeylerin kalıplarını oturtmaya çalışıyoruz. Tabi ki burada bizim, toplumumuzun her kesimiyle istişareli bir şekilde bir oluşum oluşturmaya çalışıyoruz. Esnaflarıyla, fabrikatörleriyle, sivil toplum örgütleriyle ve sizin gibi derneklerle her alandaki birimlerimizle bir toplum mühendisliği içerisinde belediyemizle toplumumuzu ve hemşerilerimizi birbirine kaynaştıracağız. Birbirimizden alacağımız fikirlerde daha düzgün, daha mükemmel projelerin oluşması için ortak aklı esas kılacağız. Biliyorsunuz istişare sünnettir. Bizde sünnete uyarak yolumuza çıktık. Bundan sonra da sizlerle, diğer insanlarımızla istişareli çalışmalarımızı yapacağız.”
ADİL ŞEKİLDE HİZMETLER YAPACAĞIZ
“Her işin ehliyetli sahipleri ile oturup, bu memleketin geleceğini nasıl görmek isteyeceğimiz hususunda karar vereceğiz. Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’nin sınırları Azerbaycan Bulvarı esas olarak belediyenin önünden geçen cadde, Ahır Dağı ekseninde Elbistan Sınırına kadar, batı tarafta Andırın sınırına kadar, aşağıda Türkoğlu sınırını kapsayan, yaklaşık 350 bin nüfusa sahip olan bir yerleşim yeridir. Bunun içerisinde 47 tane sabit, mevcut mahallelerimiz var. Onikişubat İlçesi Dulkadiroğlu İlçesi’ne göre hem nüfus açısından, hem de coğrafi genişlik açısından daha büyük. Fakat Onikişubat Bölgesi’nde çok dağınık bölgeler bulunuyor. Köyler ve beldelerin mahalleye dönmesi ile 81 tane yeni mahalle oluştu. Bu mahallelerinde hepsi şuanda belediyecilik hizmetlerinden pay bekliyor. Toplam 128 tane mahallemiz bulunuyor. Fakat 128 mahallenin sadece 47 mahallesi şu anki belediyenin içerisinde bulunuyor. Bunun dışında yeni gelen 81 tane mahalle statüsü alan köylerimiz inanın sadece bir köy görünümündedir. Tabi ki bu insanlarda bizim insanlarımızdır. Bunlara da hizmet gidecektir. Bu hizmetler giderken elbette ki adil bir şekilde bu insanların ihtiyaçları doğrultusunda bunlarla da oturup istişareler yapıyoruz.”
KAHRAMANMARAŞ’IN 50 YILININ KADERİNİ BELİRLEYECEĞİZ
“Her bir mahallemizde yönetim birimi oluşturacağız. Her mahalle de muhtarlarımız ve parti temsilcilerimiz bulunuyor. Biz parti temsilcimiz ve mahalle muhtarımız ve o mahallenin ileri gelen kendi aralarından seçecekleri akil insanlar dediğimiz 5 kişi ile birlikte 7’şer kişilik heyet oluşturacağız. 7’şer kişilik heyetlerle devamlı irtibat kurulup, o mahallenin sıkıntıları, projeleri, ihtiyaçları yerinde çözüme kavuşturulacak. Kesinlikle bir proje netleştirilmeden yatırım yapılmayacak. Planlı, projeli projeler yapacağız. Acil olan projelerimizin yanı sıra, 5 yıl sonraki projelerimizde bunların içerisine yayacağız. İhtiyaca binaen ilk önce hizmetler ve ondan sonra orta ölçekli ve büyük ölçekli hizmetleri de zaman içerisinde dağıtacağız. Ondan sonrasında da 10 yılını ve 20 yılını belki 50 yılını da bugünden planlayacağız. Kahramanmaraş’ın 50 yıl sonra nerede olacağını, ne şekilde olacağını şimdiden tasarlıyoruz. Allah’tan bir kaza ve ya bela gelmezse bizden sonraki insanlarda bunun devamını sağlayacaklar. Kahramanmaraş’ı olduğu yerden sıçratarak Gaziantep’i ve Kayseri’yi geçeceğiz. Bizim insanımız Gazianteplilerden aşağı değil. Biz bu memlekete sahip olma zorundayız. Bu memleket bizim memleketimiz. Bu memleketin değerleri, bugün çevremizdeki Sır Barajı, Klavuzlu Barajı, Ceyhan Nehri her alanın kendine göre değerleri bulunuyor. Bu değerlerimiz bugüne kadar hayata geçirilmemiş olabilir. Bu memlekete sahip çıkıldığı zaman, daha iyisi yapılır. İşi bilen insanlar bu görevi teslim aldığında bu memleket iyi yerlere gidecektir.”
İNANÇ OLDUĞU ZAMAN HER SORUN ÇÖZÜLÜR
“İnanan insanlar her zaman güçlüdür. Arkamızda Allah’ın kudretini hissediyoruz. Biz yeter ki güvenelim, yeter ki inanalım. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’ın birçok problemi el ele verildiği zaman her zaman çözülür. İnsanlarımızın kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. Her türlü insanımızın, her türlü ihtiyacına bu belediyecilikte yer vardır. Yeter ki yerli yerine aktarılsın. Bu imkânlar boşa verilmesin. Bugünkü imkânlar ile Kahramanmaraş bir Kahramanmaraş daha olur. Halkla birimler arasında bir koordinasyon yapacağız. Onlar birbirine bilgi akışı sağlayacak. Engelli arkadaşlarımızla ilgili bir proje varsa, sizin işi takip edecek insanlarımıza hizmetlerimizi anlatacağız. Sizlerde bunları takip edeceğiz. İş bitti elinize sağlık demediğiniz anda biz bileceğiz ki o iş bitmemiş.”
Burak ALKAYA