Yedi Güzel Adam Filminin Galası 19 Nisan’da !

Yedi Güzel Adam Filminin Galası 19 Nisan’da !
Çekimleri ilimizde devam etmekte olan 7 Güzel Adam Filminin galası 19 Nisan 2014 Cumartesi yapılacak.TRT1 ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan 7 Güzel Adam dizisinin galası Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde 19 Nisan 2014...

Çekimleri ilimizde devam etmekte olan 7 Güzel Adam Filminin galası 19 Nisan 2014 Cumartesi yapılacak.

TRT1 ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan 7 Güzel Adam dizisinin galası Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde 19 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 18.00’de yapılacak.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, ile birlikte 21 milletvekili, Kahramanmaraş Protokolü, diğer ilgililerin yanı sıra dizisinin yönetim kadrosu ve oyuncular ile diziye konu olan 7 Güzel Adam’ın yakınlarının katılacağı galanın ardından 19.55’te dizi izlenecek.

yediguzel copy

İşte 1. Bölüm için yayınlanan 4 fragman !

Yedi Güzel Adam - Yakında TRT 1'de ! Fragman #01

Yedi Güzel Adam - Yakında TRT 1'de ! Fragman #02

Yedi Güzel Adam - Yakında TRT 1'de ! Fragman #03

Yedi Güzel Adam - Yakında TRT 1'de ! Fragman #04

Yedi Güzel Adam'ın Oyuncu Kadrosu

Alaeddin Özdenören

Alaeddin Özdenören (Orhan Kanalp)

Dağınık, biraz savruk bir kişilik yapısına sahiptir, hesabını kitabını bilmez. Maddi temeldeki her şey onun için anlamsızdır.

Cebindekini herkesle paylaşan, arkadaşlarından da ara ara para alıp vermeyen biridir. Para onun için önemsizdir.Tüm dağınıklığına rağmen, farklı bir özelliği vardır; her zaman cebinde temiz bir mendil bulundurur.

Alaeddin’in mendili, arkadaşları arasında hep ilgi ve alay konusudur. Bazen arkadaşları mendilini alıp onu kızdırır. Detaylara pek dikkat etmeyen Alaeddin’i kardeşi-ikizi- Rasim tamamlar.Alaeddin, grupta herkese aynı mesafede durur;  her biriyle yakın dosttur.

Rasim Özdenören

Rasim Özdenören (Mertcan Sevimli)

Kardeşi Alaeddin’den farklıdır; kardeşi umursamaz bir adamken Rasim, işini bilen, işleri/ni iyi organize eden biridir.Her durumdan kendi payına bir malzeme çıkarır, bir eğlence anı yaratır.

Tüm bunların yanında, mizahı sevmesine rağmen, bir o kadar da dikkatli, özenli ve duyarlı bir adamdır. Bu yönü de şair ruhlu grup arkadaşlarıyla örtüşmektedir.Gruptakiler için kararları önemlidir, çünkü ön görü sahibidir.

Sahip olduğu öngörü herkesin -gruptaki herkesin- onu can kulağıyla dinlemesini, dediklerini dikkate almasını sağlar.Bir şey yapılacağı zaman, genelde onun hesabıyla hareket edilir.

Sait Zarifoğlu

Sait Zarifoğlu (Fatih Murat Tekke)

Çevresindeki insanlar ona “Baba” lakabıyla seslenir. Gruptaki diğer arkadaşlarına göre: sakin, kendi halinde, bir adamdır. Gruptaki arkadaşlarının her biri için önemlidir; çünkü diğerlerini yönlendiren, dertlerini dinleyen, aynı yaşta olmalarına rağmen onlara nasihat eden kişidir.

Sait’in herkesten uzaklaştığı, ortadan kaybolduğu, zamanlar vardır.Kendine kalmak, dış gözlemini sessizlik içinde gerçekleştirmek onun için önemlidir.Hak ve haksızlık kavramlarının üzerinde durur.Her olayda mutlaka sağduyusuyla hareket eder, fikrini ortaya koyar, olaya müdahil olur. Bazı toplantılara, hakim tokmağıyla gider. Arkadaşları bu durumla -Sait’ in elinde hakim tokmağı bulundurmasıyla- çok eğlenir; ama her biri Sait’ in hakim tavrını sever.

Ali Kutlay

Ali Kutlay (Çağdaş Tekin)

Evdeki sorunları onu çok etkiler. Öyle ki sorunlarından günlük yaşamında sıyrılamayan Ali Kutlay, zaman zaman moral bozukluğunu çok belli eden biridir.

Grup arkadaşlarından Rasim, onun için çok önemlidir. Arkadaşlığını onunla sıkı ilerletir, çünkü Rasim, onun sıkıntılarını dinler ve ona her zaman duygusal anlamda destek olur.

Zehra’ya o da hayranlık besler, ama kadınlardan çekinen, uzak duran bir adam olduğu için, o da duygularını açık etmez.

Nuri Pakdil

Nuri Pakdil (Kemal Uçar)

Havalı biridir.

Nuri Pakdil, her zaman ceketinin yan cebinde bir kitap taşır. Kitap okumaya başlamadan önce takım elbise giyer, kravat takar ve öyle masa başına oturur.

İnsanlara öncülük etmeyi sever.

Nuri Pakdil, karakterinin özel oluşu dolayısıyla her biri farklı özelliklere sahip olan grup arkadaşlarının hayranlığını kazanır.

Başta Erdem olmak üzere, gruptaki arkadaşları onun hareket üslubuna, özenli tutumlarına, kendine dikkat edişine, sohbetine hayrandır.

Tiyatroya ilgisi vardır; başarılı oyunlar çıkarır.

Bir şeye kızdığı zaman, insanlardan uzaklaşmayı tercih eder; kendine kalmak ister.

Okulda zorunlu olduğu için şapkasını takmaz hep elinde taşır. (Sadece sınıfa girerken takar) Okul dışında ise sürekli taktığı şapkası vardır(kasket)

Cahit Zarifoğlu

Cahit Zarifoğlu (Baran Akbulut)

Çevresindeki insanlar ona “Aristo” lakabını takmıştır.

Şiir hakkında konuşmaktan hoşlanmaz.Esnafla, küçük yaşamları –hikâyeleri- olan insanlarla sohbet etmeyi sever.

Pilotluğa -uçmaya- karşı özel ilgisi vardır.

Hastalandığı zamanlar, tek kalmayı tercih eder; herkesten kaçar.

Zarifoğlu, Erdem’ in dostluğuna çok önem verir.

Hastalık dışında da kendine kalmayı, yalnızlığı sever; bu sebeple de herkesten uzaklaşıp, yalnız kalmayı sevdiği zamanlar vardır.

Sık sık hastalanır.

Cahit Zarifoğlu’nda, kapalı alan korkusu vardır.

Kolay cevap vermeyen biridir.

Gezmek onun için her şeyden önemlidir; denizi, yolculuğu, uzak ülkelere gitme fikrini seviyor.

Edebi anlamda da, Alman Şair Rilke’ yi önemser, ona hayrandır. Edebiyatın tanımıyla ilgilenmez, onun için yazmak önemlidir. (Sadece yazar, şiir hakkında konuşmaktan hoşlanmaz.) Şiir yazarken klâsik müzik dinler.

Eli dikişe yatkındır. Kendi söküğünü diken, hatta ufak tefek dikiş işlerini de yapabilen biridir.

Zarifoğlu’ nun odasında bulunan divanın altında, saklı tuttuğu bir kadife kutusu vardır; o kadife kutunun içinde, sevdiği -saygı duyduğu- büyüklerinden aldığı tespihleri biriktirir; ayrıca herkesten özenle sakladığı günlüğü de kadife kutunun altında, bir bölmede, saklıdır. Çok üzgün olduğu zamanlarda günlüğüne çok kısa notlar alır.

Herkesten gizlediği şiirleri de bu kadife kutunun altında sakladığı günlüktedir.

Erdem Bayazıt

Erdem Bayazıt (Uraz Kaygılaroğlu)

Türkiye'nin önde gelen şairlerinden olan Erdem Beyazıt, Edebiyat ve Mavera dergilerinin kurucularındandır.  Şiire lise yıllarında merak salan ünlü şair mezun olduğu Kara Lise'ye edebiyat öğretmeni olarak geri döner.

Zehra

Zehra (Yıldız Çağrı Atiksoy)

Fazla konuşmayı sevmeyen, insanlarlar iletişim kurmayan bir yapısı olmasına rağmen, herkesin beğendiği biridir. Çalışkan, derslerinde başarılı bir öğrencidir. Güler yüzlü ve anlayışlıdır, bazı durumlarda ise biraz içine kapanıktır. Duygularını pek ifade edemez. Handan öğretmen ve Zehra'nın arası oldukça iyidir.