Yazar-Şair Mehmet Kul’dan İlk Hediye Can Dostu Ayşe’ye

Yazar-Şair Mehmet Kul’dan İlk Hediye Can Dostu Ayşe’ye
Ekinözü İlçesine bağlı Gözpınarlı (Nergele) Yazar-Şair Mehmet Kul, 4. ve son kitabını çıkardı. Çocuklarının isteği üzerine artık kitap çıkarmayacak olan ancak “Benden sonrakiler yazmalı” şartını öne koyarak çocuklarına...

Ekinözü İlçesine bağlı Gözpınarlı (Nergele) Yazar-Şair Mehmet Kul, 4. ve son kitabını çıkardı. Çocuklarının isteği üzerine artık kitap çıkarmayacak olan ancak “Benden sonrakiler yazmalı” şartını öne koyarak çocuklarına mesaj veren Şair-Yazar Kul, son eseri olan “Deyişlerle Yola Devam” şiir kitabını ilk olarak 35 yıllık can dostu, hayat arkadaşı ve eşi Ayşe Kul’a armağan ederek, anlamlı bir sürprize imza attı.

Memleket sevdalısı olarak İsviçre’nin Basel kentinde yaşayan Mehmet Kul, bugünlerde büyük mutluluk yaşıyor. Tamamen şiirlerden ve “Sözün Özü” isimli yorum bölümlerinden oluşan 4. kitabına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan 59 yaşındaki Şair-Yazar Mehmet Kul, “bu eser beklide benim son kitabım olacak. Çocuklarımın isteği doğrultusunda artık kitap yazmayacağım. Ancak benden sonra 2 kızım ve bir oğlumdan isteğim kendilerinin yazmasıdır” sözleri ile anlamlı şartını ön plana çıkardı.

Mütevazı kişiliği, insancıl ve yumuşak kalbi, insan ve candan dost severliği ile gurbette 30 yılını geçiren güzel insan Mehmet Kul, 4. kitabını ilkini ise hayatının en önemli kişilerinden biri olan eşi Ayşe Kul’a hediye ederek, unutulmaz ve değerli bir anıya sahip oldu.

Eşine ve yuvasına sadakatini hiç bozmayan, bağlılığını, sevgi ve saygısını her defasında ortaya koyan Şair-Yazar Mehmet Kul, eşi Ayşe Kul’a yaptığı anlamlı jest hakkında, “Eşim Ayşe benim hem hayat arkadaşım hem de can yoldaşımdır. Anne, baba ve evlatlarımla birlikte hayatta değer verdiğim saygın kıymetimdir. 4. ve son kitabım olan “Deyişlerle Yola Devam” eserimin ilkini kendisine hediye ettim. Bu benim için çok önemli ve güzel bir anı olarak kalacak. Zaten kitabın içinde “AYŞE” ismini verdiğim şiiri kendisine yazdım. İlk hediyede yine kendisine düşer. Bu sadakat ve güzel değerlere karşılık vermenin yansımasıdır. Kendisi benim hem yarim hem can dostum hem de saygın kişiliği ile hayat arkadaşımdır” sözleri ile kendisine yakışanı gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Ayşe Kul ise eşi Şair-Yazar Mehmet Kul’un şimdiye kadar 3 kitap daha çıkardığını, ancak 4. kitabın ilkini kendisine armağan etmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Mutluluk ve sevincini güler yüzle yansıttı. Bu güzel hatıra ise Elbistan Gündem Haber objektifi ile Gazeteci-Yazar Hasanaki tarafından ölümsüzleştirildi. Kul Ailesine nice güzel yaşamlar ve mutluluklar diliyoruz. ELBİSTAN GÜ