Üç Güzel Gün

Üç Güzel Gün
Kasım ayının son üç gününü Antalya/Belek’te geçirdim. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından; “21. Yüzyılda Bir Eğitim Felsefesi Oluşturmak ve Özel Okullar” Temalı 1. Eğitim Kongresine katıldım.Bu kongreye ilimizden Milli...

Kasım ayının son üç gününü Antalya/Belek’te geçirdim. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından; “21. Yüzyılda Bir Eğitim Felsefesi Oluşturmak ve Özel Okullar” Temalı 1. Eğitim Kongresine katıldım.

Bu kongreye ilimizden Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Emin Akkurt, Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Belediyesi İlkokulu Müdürümüz Sayın Selahaddin Uğur,  Özel Rekor İlköğretim Okulu Müdürü Sayın Nihat Belkıran, Özel Beyza İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Könençoğlu da katıldı.

Ayrıca, kongrede Eski Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Daşcı Beyi ve Eski Aksu Dershanesi Müdürlerinden Ömer Faruk Kullukçu Beyi görmenin mutluluğunu yaşadım.

Her yönüyle mükemmel olan bir üç gün geçirdim diyebilirim. Konakladığımız 5. Yıldızlı Kaya Otel bir harikaydı. Kongreye katılan konukların rahatı için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü.

Üç gün boyunca saat 09.00 – 16.00 arasında yapılan çalışmalara katıldım. Aralarda kongreye yurdun dört bir yanından katılan katılımcılarla tanışarak, yeni dostlar edinerek akşamları ise Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Emin Akkurt’un ve Sayın Eğitim Fakültesi Dekanımız Niyazi Can Beyin doyumsuz sohbetlerini dinleyerek geçirdim.

“Bireyden İnsana” Mottolu kongrede Milli Eğitim Müsteşarımız Sayın Yusuf Tekin’i, Özel Öğretim Genel Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci’yi daha yakından tanıma fırsatını buldum.

Türkiye’deki yapılan eğitim faaliyetlerini şairane bir dille sunan ve “Türkiye’de özel okul olmadığını” söyleyen Gazeteci – Yazar Rasim Özdenören ağabeyi bir kez daha dinlemenin keyfini yakaladım.

“Eğitime Felsefe İle Bakmak” başlıklı bir konuşma yapan Prof. Dr. Ahmet İnam’ı, “Eğitimde Etik” konulu bir sunum yapan Prof. Dr. İnayet Aydın’ı, “Yeni Uygarlık Arayışında Kök Değerler” başlıklı bir konuşma yapan Prof. Dr. Hasan Koni’yi dinleme ve anlama fırsatını yakaladım.

“Yeni Yüzyılda Yerel ve Evrensel Olmak Arasında” konulu panelde konuşan Prof Dr. Eser Karataş’ı, Gülay Göktürk’ü, Etyem Mahçupyan’ı ve İsmet Berkan’ı dinleme ve yakından izleme şansını yakaladım.

“Sendikalar Açısından 21.yy’da Eğitim Felsefemiz Ne Olmalıdır” konulu panele katılan Prof. Dr. Mustafa Safran’ı, Kamuran Karaca’yı, Ahmet Özer’i ve İsmail Koncuk’u dinleme fırsatını buldum.

Eğitime verilen desteğin artarak devam edeceği ve Özel Öğretimin eğitimin içerisindeki payının birkaç yıl içerisinde yüzde 15’lere çıkartılmaya çalışıldığının müjdesiyle adeta sevinçten uçtuğumu itiraf etmeliyim.

“Hayırlı bir iş için, güzel insanlarla, mükemmel bir mekânda geçirdiğim bu üç unutulmaz gün ve Prof. Dr. Hasan Onat Hocanın okuduğu TAŞ şiiri hafızamdan uzun bir süre silinmeyecek” gibi…

Merhametsiz kalpleri sana benzettiler

Sana ruhsuz sana hissiz dediler

Hâlbuki senindir değirmendeki beste 

Seninle biçim verir ruhuna heykeltıraş

Sana yanılır dert, sana vurulur baş

Milyonlarca insanın baktığı TAŞ 

Sensin kucaklayan mehtabı 

Surlar, sütunlar, çeşmeler, kemerler senden yapılır, 

Senden yapılır Allaha uzanan merdivenler, 

Namaz vakti Müslümanlara senden haykırılır 

Günahkâr kullarını Allah taş edermiş

Görmedim ama inanırım 

Hatta bir gün gökten de yağacaksın sanırım 

Taşlardır beka, taşlardır ebediyet, 

Taştan başka ne bırakır tarihe medeniyet 

İnsanoğlu taş olur baş yarar, 

Taşı üst üste kor bina yapar, 

Bir yandan durmadan yıkar, 

Bir gün yatırılır boylu boyunca musalla taşına 

Yine bir gün taş dikilir başına 

İşte insanoğlundan kalan baki 

Üzerinde bir tarih, bir Fatiha ve bir hüvel baki…